tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Σταμάτης Γονίδης τραγούδησε με τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ στην ετήσια εκδήλωση της Μέριμνας (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη φως, παρουσίασε ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων (ΚΕΜΑΕΔ) Δήμου Βέροιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, που τιμάται στις 3 Δεκέμβρη έκαστου έτους.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του κλήρου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πολιτών όλων των ηλικιών παρουσιάστηκε η εκδήλωση με τίτλο, «Όλα στο Φως», η οποία αποτελείτο από δύο δρώμενα. Ένα θεατρικό κι ένα μουσικό.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο κόσμος κάτω απ’ το κρεβάτι» από το βιβλίο της Αρμένισσας Μαριάννας Μακαριάν. Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι που πραγματεύεται τις φοβίες των μικρών παιδιών που μεγαλώνουν μαζί τους ανεξερεύνητες και τον τρόπο για να τις ξεπεράσουν. Το αποτέλεσμα είναι να καταλάβουν ότι μέσα στο σκοτάδι κρύβονται όμορφοι κόσμοι και να εξερευνηθεί ο ευάλωτος παιδικός ψυχισμός και να απαντηθεί η ανασφάλεια με ασφάλεια.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε στη σκηνή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Γονίδης. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μαζί με τα παιδιά της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας και των ωφελούμενων του ΚΕΜΑΕΔ, υπό την καθοδήγηση της μουσικού Ελένης Αναγνώστου, ερμήνευσε γνωστές του επιτυχίες. Πέρα από την ερμηνεία γνωστών του τραγουδιών, ερμήνευσε δύο καινούργια (το ένα μάλιστα το έγραψε όταν γεννήθηκε η κόρη του), απαγγελίες αφιερωμένες στην Παναγία κι ένα Ποντιακό τραγούδι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ Ιατρός - Νευρολόγος Γιώργος Τσαλέρας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ Παντελεήμων, η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, Νίκη Καρατζιούλα, που διάβασε το μήνυμά του, ο εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός και η συγγραφέας του βιβλίου Μαριάννα Μακαριάν.

Τον Υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο συνεργάτης του Γιώργος Σούρλας 

Στην έναρξη της εκδήλωσης απαγγέλθηκε το παρακάτω ποίημα που έγραψε η κα Δαμιανίδου.

Όταν εγώ γιορτάζω

τότε μόνο δεν φωνάζω

τότε μόνο εγώ σιωπώ.

Κι όταν εγώ σωπαίνω

τότε μόνο ανασαίνω

τότε ελπίζω και μπορώ.

Όταν εγώ ελπίζω

όνειρα κάνω και χτίζω

μέλλον άσπιλο και αγνό.

Γιατί όταν εγώ υπάρχω

ξέρω εσένα δίπλα θα 'χω

δύναμη όπλο κι οδηγό.

Κι έτσι όταν εγώ γιορτάζω

ξαποσταίνω και δοξάζω

σύμμαχό μου τον Θεό.

Γιατί εγώ είμαι ΑμΕΑ.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής

Μουσική επιμέλεια: Ελένη Αναγνώστου

Κινησιολογία – Χορογραφίες: Μελίνα Παπαδοπούλου

Ποντιακή λύρα: Χρήστος Βαρύτιμος

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69