tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εύηχη Πόλη: Συναυλία...πικ νικ (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες…. μια συναυλία – πικ νικ συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις του μουσικού φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη". Στελέχη του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, ταξίδεψαν το κοινό με την μουσική τους από τις γειτονιές του Buenos Aires, στην Ευρώπη της χρυσής δεκαετίας του 70, μέσα από ήχους κλασσικής μουσικής, τζαζ, μπαρόκ, ροκ εν ρόλ και swing.

Ο πυρήνας του προγράμματος ήταν η «Picnic Suite» του Γάλλου πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, ένα έργο που παρουσιάζεται πολύ σπάνια ζωντανά. Κατά την έναρξη της συναυλίας θα παρουσιαστεί η «Suite Buenos Aires» του Αργεντίνου Maximo Diego Pujol.

Αρχικά, κάναμε μια μεγάλη βόλτα στις γειτονιές του Buenos Aires μέσα από την ματιά του Pujol, ο οποίος τιτλοφορεί τα τέσσερα μέρη του έργου με τις ονομασίες αντίστοιχων συνοικιών της πρωτεύουσας της Αργεντινής και φυσικά του τάνγκο! Ταυτόχρονα, παρουσιάζει μέσω της μουσικής τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και των κατοίκων της.

Στη συνέχεια, επιστρέψαμε στην Ευρώπη της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 70. Κλασσική μουσική και τζαζ, μπαρόκ και ροκ εν ρολ, μαδριγάλια και swing ξεπηδάνε με φινέτσα σ’ αυτό μνημειώδες (και μακροσκελές…) έργο του Bolling, στην μαγευτική Picnic Suite! Χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια της μουσικής του ιδιοφυίας και τα τεχνικά μέσα που του δίνει το κουιντέτο που επιλέγει δημιουργεί μια πλούσια ηχητική ατμόσφαιρα υψηλών ερμηνευτικών και δεξιοτεχνικών απαιτήσεων.

Συντελεστές:

Δημήτρης Δομενικιώτης (φλάουτο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα), Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο) και Γιώργος Μπαϊράμης (ντραμς), Θοδωρής Χριστοφορίδης (κοντραμπάσο).

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69