tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πενθήμερο φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Βέροια - Ανοιχτή πλατεία θεάτρου η πλατεία Δημαρχείου (video)

Ξεκινάει στην Βέροια την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου το φεστιβάλ Κουκλοθέατρου "Veria Puppet". Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημαρχείου, στο Χώρο Τεχνών και στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Βέροια (στο ξενοδοχείο "Κόκκινο Σπίτι") από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Χουάνκο Κορράλες. Ο κ. Κορράλες τόνισε ότι το κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη που εξελίσσεται κι όχι οι σχολικές παραστάσεις με κούκλες και πρόσθεσε ότι στη φετινή διοργάνωση θα υπάρξουν και εκπλήξεις. Μια τέτοια θα λάβει χώρα στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο θίασος Circo Mobile θα εγκαταστάσει στην πλατεία ένα λεωφορείο και ένα μεγάλο φορτηγό τα οποία είναι διαμορφωμένες αίθουσες κουκλοθέατρου. Εκεί το πρωί θα γίνονται παραστάσεις για τα σχολεία και το απόγευμα για το κοινό έως τις 4 Νοεμβρίου και θα μεταμορφώσουν την Πλατεία Δημαρχείου σε Ανοιχτή Πλατεία Θεάτρου.

Σχολιάζοντας την φετινή διοργάνωση ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε ότι μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και φέτος με στόχο να καθιερωθεί στην πόλη το φεστιβάλ. "Είναι ένα θέαμα που δεν το βρίσκεις εύκολα", σημείωσε ο κ. Ακριβόπουλος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου είπε ότι πέρσι 2500 θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις ενώ φέτος που αυξήθηκαν οι παραστάσεις αναμένονται περισσότεροι.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 έως και Σάββατο 4/11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΚΛΟ- ΘΕΑΤΡΟΥ η πλατεία Δημαρχείου

CIRCO MOBILE
“Il teatro mobile” – «Το κινητό θέατρο»
Ομάδες
“Girovago e Rondella” & “La Compagnia Dromosofista” (Ιταλία – Αργεντινή)

Η ιδέα
Το ταξίδι είναι σημείο αναφοράς των δύο αυτών των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούνται από ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες.
Κοινό χαρακτηριστικό των ομάδων «Girovago e Rondella” και “La Compagnia Dromosofista” είναι η χαρά και η προσπάθεια δημιουργίας μιας φόρμας για αυθόρμητη και ουσιαστική επικοινωνία. Το έργο τους βασίζεται στην ειλικρινή επαφή με το κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση σχετική με την γλώσσα, την ηλικία ή το κοινωνικό status.

Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές ομάδες που συνιστούν το «Κινητό Θέατρο» είναι μια εκτεταμένη οικογένεια τριών γενεών που μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν σε μια τέχνη που έπειτα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης αποτελεί παράλληλα και έναν τρόπο ζωής. Οι κατοικίες τους είναι στο Viterbo (Ιταλία) και στην Barcelona (Ισπανία) και κάθε φορά που ενώνονται, φεύγουν σε περιοδεία με δυο οχήματα-κινητά θέατρα που ταξιδεύουν. Οι ηθοποιοί μέσω της θεατρικής κούκλας, των αντικειμένων και την μουσική παρουσιάζουν παραστάσεις γεμάτες ποιητικότητα και με βαθιά ανθρώπινο νόημα.

Το «Κινητό Θέατρο» περιλαμβάνει:
Το «Θέατρο – λεωφορείο». Ένα μεγάλο αστικό λεωφορείο που στο εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο ένα θεατράκι με βελούδινα καθίσματα και φαναράκια και διαθέτει μια μικρή και σε πολύ κοντινή απόσταση σκηνή

Ένα 11-μετρο φορτηγό που μέσα του κρύβει μια άλλη σκηνή

Όταν φτάνουν στην πλατεία του «χωριού», στήνονται όλα σαν υπαίθριο σαλόνι– αυλή, με τα δυο θεατράκια, ένα μικρό χώρο αναψυχής, μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο στον οποίο εκτίθενται κάποια διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια). Πρόκειται δηλαδή για έναν υπαίθριο πολυχώρο.

Κάθε παράσταση στο λεωφορείο-θέατρο και στο φορτηγό-σκηνή παράλληλα, μπορούν να την παρακολουθούν από 40 άτομα την κάθε φορά. Οι δυο παραστάσεις είναι αυτόνομες μεταξύ τους.
Στην αυλή μπορούν να βρίσκονται σε αναμονή και απολαμβάνουν τα υπαίθρια παιχνίδια/δραστηριότητες περίπου 150 άτομα.

Κάθε παράσταση θα παρουσιαστεί τρεις φορές στη διάρκεια της ημέρας. Θα δοθούν δυο πρωινές για μαθητές των σχολείων της πόλης και μια το απόγευμα για το κοινό. Σύνολο των παραστάσεων: 6
Οι παραστάσεις διαρκούν περίπου 30 λεπτά και είναι χωρίς λόγια.

Οι παραστάσεις:

1. Girovago e Rondella
“MANOVIVA” (Ζωντανά χέρια)

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες: 4+
Είδος: κουκλοθέατρο
Χωρίς Λόγια
Διάρκεια: 35 λεπτά
Στο “The Bus Theatre” (Λεωφορείο-θέατρο)
Χωρητικότητα: 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων(παιδιά & ενήλικες)

“Manoviva” (ζωντανό χέρι),
Η κούκλα αυτή παίζεται με τα πέντε δάκτυλα του χεριού

Μία παράσταση 35 λεπτών όπου τα νέα νούμερα της “Manin” και του “Manon” θα σας εκπλήξουν με την δεξιοτεχνία τους. Είναι δυο πρωταγωνιστές που καταφέρνουν να παρουσιάσουν νούμερα του τσίρκου με το δικό τους «δακτυλικό» τρόπο... Εκείνος δεν είναι μόνο ζογκλέρ. Είναι και άνθρωπος- ορχήστρα και φακίρης. Εκείνη είναι σχοινοβάτης και όχι μόνο.
Όταν θα ανοίξουν τα φώτα της μικρής σκηνής, θα βρεθείτε όλοι μέσα σε έναν φανταστικό μικροσκοπικό κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν.

Οι ιδιόμορφες κούκλες Manoviva έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης σε σχολεία και νοσοκομεία ως θεραπευτικό μέσο για την ψυχοκίνηση. Οι Manoviva είναι φτιαγμένες στο χέρι με φυσικό Lattex από τον Girovago και την Rondella. Έχοντας εμφανιστεί σε δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα.

2. “Dromosofistas”
“Antipodi” (Αντίποδες)

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες: 6+
Είδος: Διάφορες τεχνικές του κουκλοθέατρου
Χωρίς Λόγια
Διάρκεια: 35 λεπτά
Στο “The Camion Theatre” (Θέατρο φορτηγό)
Χωρητικότητα: : 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων(παιδιά & ενήλικες)

“Το κάθε σημείο της υδρόσφαιρας έχει τον αντίποδα του. Τοπία και άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ενώνονται πολύ στενά με μια γραμμή ίσης διάστασης με τη διάμετρο του πλανήτη Γη....και τελικά,... μήπως το θέατρο είναι στους αντίποδες της ζωής μας?”

Τρεις χαρακτήρες μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι στoυς Αντίποδες της Γης.
Ένα ονειρικό ταξίδι επάνω σε ένα μικροσκοπικό άλογο όπου συναντάμε φευγάτα ανθρωπάκια και τις σκιές τους.

Η παράσταση «Αντίποδες» είναι μια θεατρική ένωση διαφορετικών τεχνικών του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα. Από το κινέζικο θέατρο σκιών μέχρι την εμψύχωση αντικειμένων και το σωματικό θέατρο... Μεταμορφώσεις και ζωντανή μουσική συνυπάρχουν σ’ αυτό το ιδιαίτερο 35-λεπτο θεατρικό ταξίδι.
Κουκλοθέατρο, έκθεση αυτομάτων, εργαστήρια και μουσική.
Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
Χωρίς Λόγια

Ωράριο παραστάσεων

9.30π.μ "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών
10.30π.μ "Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών
11.30π.μ "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών
12.30μ"Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών
17:00 "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών
17:30 "Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών
19:00 Μικρή μουσική συναυλία για όλους

Είσοδος 6€ , για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων τηλ 2331078100

Θέατρο – εικαστική εγκατάσταση

“Teatrini Emozionali” (Συναισθηματικά θεατράκια)
Αυτή η εγκατάσταση είναι μια συνεργασία μεταξύ των ομάδων «Girovago e Rondella» & «Compagnia Dromosofista» καθώς και του γλύπτη – καλλιτέχνη Johannes Dimpflmeier. Στήνονται μια σειρά από ξύλινες κούτες όπου ρίχνοντας ένα κέρμα στη σχισμή παρακολουθείτε από μια τρυπούλα μια μηχανική σκηνή με κίνηση και με καλλιτεχνικό - συναισθηματικό περιεχόμενο, διάρκειας ενάμιση λεπτού. Η κάθε κούτα έχει κι έναν διαφορετικό κρυμμένο θησαυρό να παρουσιάσει όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια με καθρέφτες.
Τα "Συναισθηματικά Θεατράκια" αποτελούν μέρος του έργου "Κινητών Θεάτρων”.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

10.00π.μ & 12.00μ. (παραστάσεις για Σχολεία)
ΖERO EN CONDUCTA (SPAIN)
«Αllegro ma non troppo» (ή αν η αγάπη είναι τυφλή... γιατί μας κοιτάζει;)

η παράσταση
Σωματικό θέατρο, παντομίμα, χορός, κούκλες και αντικείμενα
Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

Ηλικίες: Για όλους 6+, κατάλληλο και για εφήβους
Δίχως λόγια
Διάρκεια : 50’

Μερικές φορές ο Έρωτας είναι τυφλός... και άλλες φορές είναι οι ίδιοι οι σύντροφοι που γίνονται αόρατοι. Η ιστορία ενός χαδιού, οι περιπέτειες μια λάμπας διαβάσματος που γράφει στον έρωτά της φωτισμένη από το ίδιο της το φως, η ζωή ενός μυστηριώδους όντος που δεν το βλέπουμε αλλά το νιώθουμε... Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν ένα ψηφιδωτό στο οποίο, από τον πολύ χορό, εμπλέκεται κι ένα ζευγάρι.

Σε αυτή την οπτική παράσταση, μαριονέτες, αντικείμενα και πραγματικό θέατρο συνδυάζονται αρμονικά για να μας μιλήσουν γι’ αυτό το τρελό ον, που διάγει τον βίο του στα τυφλά, κλωτσά χωρίς να ξέρει ούτε ποιον ούτε γιατί, και παρ’ όλα αυτά αξίζει έναν φόρο τιμής: την Αγάπη.

Αρχική ιδέα, δραματουργία, σκηνοθεσία, χορός και εμψύχωση αντικειμένων: Julieta Gascón and José A. Puchades (Putxa)
Βοηθός σκηνοθετών: Remo di Filippo
Δημιουργία χαρακτήρων: Zero en Conducta and Cecilia Plaza
Σκηνικά: Zero en Conducta
Τεχνικός: David Maqueda
Cultural Promoter: Bernabé Rubio - Rotativa Performing Arts

Η Ομάδα
Οι Zero en Conducta (“F in Behaviour”) είναι μία ομάδα που εξερευνά το σωματικό θέατρο, την παντομίμα, τον χορό και το θέατρο της κούκλας και των αντικειμένων. Συνδυάζει τις παραπάνω τεχνικές με τρόπους που η μία εμπλουτίζει την άλλη και έτσι δημιουργείται μία νέα οπτική γλώσσα.

Αυτό το νέο project, εξερευνά ακόμη περισσότερους τρόπους κίνησης, εκφραστικούς και ποιητικούς. Χρησιμοποιούν θεατρικές κούκλες άμεσου χειρισμού και μεγάλου μεγέθους, εμψυχώνουν αντικείμενα, χορεύουν, κάνουν παντομίμα και με αυτούς και άλλους τόσους τρόπους μας αφηγούνται μια μοναδική ιστορία.

Η παράστασή τους έχει βραβευθεί διεθνώς:
AUDIENCE AWARD BEST SHOW " A Puppet is a Human too" ( Warsaw , 201 6 )
AWARD BEST SHOW FESTIVAL PIERROT (Bulgaria, 2015)
AWARD BEST SHOW - FESTIVAL FOF (Italiy, 2015)
AWARD BEST SHOW - FESTIVAL TANDARIKA (Romania, 2015)

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

10.00π.μ. & 12.00μ (παραστάσεις για Σχολεία)

YTUQUEPINTAS Teatre (Spain)
«Όνειρα της άμμου»

Διάρκεια : 50 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες
Δίχως λόγια

η παράσταση
Θέαμα με ζωγραφική στην άμμο, κούκλες και ζωντανή μουσική

Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

http://youtu.be/OxOx0srQ0rY
https://drive.google.com/file/d/0B0GhXJFbqWU5Ni1RTTRDcEVz

Το έργο
Τα όνειρα της άμμου είναι μία πολυσύνθετη παράσταση που συνδυάζει την εικαστική τέχνη, το τσίρκο, τη ζωντανή μουσική, τις μεγάλου μεγέθους κούκλες και την γρήγορη ζωγραφική.
Μονάχα με τα χέρια του και μια τσέπη γεμάτη άμμο που ο Borja τοποθετεί απαλά στη γυάλινη επιφάνεια, δημιουργούνται οι πιο συγκινητικές ιστορίες, παίρνοντας το θεατή για μια βόλτα σε διαφορετικά σκηνικά και σε συνεχώς εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε απομακρυσμένες περιοχές της γης και στα πιο ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Δεν μπορείτε να χάσετε αυτήν παράσταση γιατί είναι γεμάτη εφευρετικότητα και γεμάτη με τις μουσικές εξαιρετικού Roc Sala.

Ο Θίασος
Η ομάδα 'YTUQUEPINTAS' ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα τη Βαρκελώνη. Τα τωρινά μέλη της είναι ο διεπιστημονικός καλλιτέχνης Borja González, ο πιανίστας/συνθέτης Roc Sala και ο παραγωγός Joaquim Aragó.
Η βάση των παραστάσεων της ομάδας είναι η πασίγνωστη «Τεχνική της Άμμου-ζωντανή ζωγραφική με άμμο»
Οι ζωγραφιές πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο από τον καλλιτέχνη σε ένα ειδικό γυάλινο τραπέζι και την ώρα εκείνη προβάλλονται σε μία μεγάλη οθόνη. Αυτές οι εικόνες συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, κούκλες σε φυσικό μέγεθος και ταχύτατη ζωγραφική, ενώ ο καλλιτέχνης αφηγείται όμορφες ποιητικές ιστορίες για κοινό όλων των ηλικιών.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ,
10.00π.μ – 13.00 & 16.00 – 19.00
Εργαστήριο Σχεδιασμού, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Με δηλώσεις συμμετοχής στο 2331078100

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σάββατο 4 Noεμβρίου

YTUQUEPINTAS Teatre (Spain)
«Όνειρα της άμμου»
7.00 μ.μ. (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)

η παράσταση
Θέαμα με ζωγραφική στην άμμο, κούκλες και ζωντανή μουσική

Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

http://youtu.be/OxOx0srQ0rY 
https://drive.google.com/file/d/0B0GhXJFbqWU5Ni1RTTRDcEVz 

Το έργο
Τα όνειρα της άμμου είναι μία πολυσύνθετη παράσταση που συνδυάζει την εικαστική τέχνη, το τσίρκο, τη ζωντανή μουσική, τις μεγάλου μεγέθους κούκλες και την γρήγορη ζωγραφική.
Μονάχα με τα χέρια του και μια τσέπη γεμάτη άμμο που ο Borja τοποθετεί απαλά στη γυάλινη επιφάνεια, δημιουργούνται οι πιο συγκινητικές ιστορίες, παίρνοντας το θεατή για μια βόλτα σε διαφορετικά σκηνικά και σε συνεχώς εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε απομακρυσμένες περιοχές της γης και στα πιο ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Δεν μπορείτε να χάσετε αυτήν παράσταση γιατί είναι γεμάτη εφευρετικότητα και γεμάτη με τις μουσικές εξαιρετικού Roc Sala.

Ο Θίασος
Η ομάδα 'YTUQUEPINTAS' ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα τη Βαρκελώνη. Τα τωρινά μέλη της είναι ο διεπιστημονικός καλλιτέχνης Borja González, ο πιανίστας/συνθέτης Roc Sala και ο παραγωγός Joaquim Aragó.
Η βάση των παραστάσεων της ομάδας είναι η πασίγνωστη «Τεχνική της Άμμου-ζωντανή ζωγραφική με άμμο»
Οι ζωγραφιές πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο από τον καλλιτέχνη σε ένα ειδικό γυάλινο τραπέζι και την ώρα εκείνη προβάλλονται σε μία μεγάλη οθόνη. Αυτές οι εικόνες συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, κούκλες σε φυσικό μέγεθος και ταχύτατη ζωγραφική, ενώ ο καλλιτέχνης αφηγείται όμορφες ποιητικές ιστορίες για κοινό όλων των ηλικιών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

TITERES ROBERTO WHITE (Αργεντινή)
"Παράξενα πλάσματα" (Criaturas particulares)
12.00 μ. (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=F-K8NgiHZ5U

H παράσταση
Σωματικό θέατρο, Θέατρο με αντικείμενα

Ηλικίες: για όλους, 6+
Διάρκεια: 55’
Χωρίς λόγια

Μια παράσταση κουκλοθέατρου που αναμιγνύει τη γλώσσα της παντομίμας με εκείνη του θεάτρου αντικειμένων. Η παράσταση αποτελείται από 7 ποιητικές και κωμικές ιστορίες, ασύνδετες μεταξύ τους που όμως έχουν ένα κοινό: είναι μαγευτικές!

Οι κούκλες είναι κατασκευασμένες από συνήθη αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως μπαλόνια, μπάλες ping pong, πλαστικές σακούλες και κάποια μέλη του σώματος του Κουκλοπαίκτη που τα φέρνει στη ζωή και τα οποία έχουν πλέον δικά τους όνειρα και επιδιώξεις.

Ο Θίασος:

Ο Roberto White, Αργεντινός κλόουν και Κουκλοπαίχτης, απόφοιτος της σχολής Pataclaun στη Λίμα του Περού (κλοόυν και αυτοσχεδιασμός).
Είναι ιδρυτικό μέλος του θιάσου “Teatro dos Mundos” και του θίασου « La Santa Rodilla” με τον οποίο έχουν περιοδεύσει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. ..

Αυτή τη στιγμή περιοδεύει σόλο με την παράσταση του "Παράξενα πλάσματα», η οποία έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από τριάντα διεθνή φεστιβάλ και έχει λάβει πολλά βραβεία ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο Drac d'or 2012 στο Fira Internacional de Titelles de Lleida (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Lleida).

Ο Roberto White κέρδισε και το Premio Nacional de las Artes (Εθνικό Βραβείο Τεχνών) στην Κόστα Ρίκα για το έργο του. Ο Roberto White δίνει επίσης μαθήματα σχετικά με την "Técnica de los Titeres corporales" (Τεχνική Βody Puppet) και μας παρουσιάζει μέσω των μαθημάτων και των παραστάσεών του μια νέα οπτική για το θέατρο αντικειμένων, ψυχαγωγική και σύγχρονη.
Κυριακή 5 Νοεμβρίου

6.00 μ.μ (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)

«Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη»

Η Παράσταση
Παραμύθι βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη.

Τεχνική: Θέατρο Σκιών με συνοδεία λαϊκών οργάνων
Διάρκεια: 60’
Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες από 3 ετών
Γλώσσα: Ελληνικά

Παντού κυριαρχεί ο πόλεμος. Ο κόσμος δυστυχεί, πεινάει. Ο Καραγκιόζης αγανακτισμένος από αυτή την κατάσταση αποφασίζει να σταματήσει τον Πόλεμο, να βρει την Ειρήνη.
Ξεκινάει μαζί με τον καλό του φίλο τον Χατζηαβάτη να βρουν τον Πόλεμο και να τον σταματήσουν και να βρουν και την Ειρήνη.
Μετά από ψάξιμο μαθαίνουν ότι την Ειρήνη την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος σε μια μεγάλη σπηλιά και έχει κλείσει την είσοδο της με έναν μεγάλο βράχο.
Τότε ο Καραγκιόζης ζητάει την βοήθεια από την παρέα του και έρχονται: ο Σιορ Διονύσιος από την Ζάκυνθο, ο Σταύρακας από τον Πειραιά, ο καπετάν Μανούσος από την Κρήτη, ο Μορφονιός, ο Μπαρμπαγιώργος από την Ρούμελη. Όλοι μαζί προσπαθούν να ελευθερώσουν την Ειρήνη και να σταματήσουν τον Πόλεμο.
Κείμενα – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στανίσης
Συνοδεία παραδοσιακών οργάνων : λαούτο και σαντούρι

Ο καλλιτέχνης

Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Έμαθε την τέχνη του Θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε σχολεία, σε εκδηλώσεις Δήμων και Πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κ.α.
Συνεργάστηκε με την δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και Συνεργάτης του Λαογραφικού μουσείου Θεσσαλονίκης, του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Σπαθάρειου Μουσείου και του Λαογραφικού Μουσείου Καλόξυλου – Νάξου.

Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν.Κορέα, στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» , στο El Topic της Tolosa Ιinternational Puppet Center) στην Ισπανία, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλόξυλου – Νάξου, σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων καθώς και σε ιδιωτικές συλλλογές.

* Αντί εισιτηρίου ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Βέροιας. Προσφέρουμε ένα τρόφιμο μακράς διαρκείας.

** Η κάρτα ελεύθερης εισόδου θα διατίθεται από τη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών από τη Δευτέρα 30/10 . Θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο , ενώ οι πόρτες θα ανοίγουν σαράντα λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα έναρξης . Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη κάθε παράστασης , θα δίδονται όλες οι κενές θέσεις . Επομένως , η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα .

*** Σχετικά με το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ . Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών (2331078100) , ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69