tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άρεσε στο Βεροιώτικο κοινό η παράσταση "Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι" (φωτογραφίες, βίντεο)

Την αρχαία τραγωγία "Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι" παρακολούθησε το Βεροιώτικο κοινό την Τετάρτη το βράδυ στο θέατρο Άλσους. Μια ομάδα πολύ καλών ηθοποιών μετέφερε με γλαφυρό τρόπο την θυσία της κόρης του Βασιλιά Αγαμέμνονα για το καλό της εκστρατείας στην Τροία και έκανε τον θεατή συμμέτοχο στο δράμα που εκτυλίχθηκε μπροστά του.

Τον ρόλο του Αγαμέμνονα ερμήνευσε ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος (γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή στην σειρά "Σασμός" ως Βλάσης Καραπάνος) και με το παίξιμο του προκάλεσε ένα σφίξιμο στο στομάχι των θεατών όταν πάλευαν μέσα του η πατρική αγάπη και το στρατιωτικό καθήκον.  

Η Ιωάννα Παππά ερμήνευσε τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας και πόνεσε η ψυχή του θεατή βλέποντάς την να υποφέρει από την απώλεια του παιδιού της. Την Ιφιγένεια ερμήνευσε η Μαρία Πετεβή και ανάγκασε το κοινό να υποκλιθεί στην γενναιότητα που επέδειξε όταν δέχθηκε την απόφαση του πατέρα της για την θυσία.

Ο Άκης Σακελλαρίου εμφανίστηκε ως Μενέλαος με δυο πρόσωπα. Το πρώτο, κυριευμένο από εγωισμό να επιζητεί την επιστροφή της Ελένης με κάθε κόστος ενώ το δεύτερο, ανθρώπινο, να συμπάσχει με τον πόνο του αδερφού του. Στον ρόλο του Αχιλλέα εμφανίστηκε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Γενική ήταν μια παράσταση που άρεσε στο Βεροιώτικο κοινό. 

Πρεσβύτης – Άγγελος ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΕΝΤΑΚΗΣ

Γυναίκες της Χαλκίδας
ΙΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΛΕΡΑ | ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΚΚΑ | ΛΕΝΑ ΜΠΟΖΑΚΗ | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΟΕΑ
ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ | ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΩΤΑ

Το έργο

Πανέτοιμη για τη μεγάλη εκστρατεία ενάντια στην Τροία, η τεράστια πολεμική μηχανή των Ελλήνων καθηλώνεται στην Αυλίδα, περιμένοντας να φυσήξουν ούριοι άνεμοι. Και, ενώ η αναμονή τούς εξουθενώνει, ο μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί ότι, αν θέλουν να αποπλεύσουν, θα πρέπει ο αρχιστράτηγος Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του, την Ιφιγένεια. Αντιμέτωπος με το φρικτό δίλημμα, σπαρασσόμενος ανάμεσα στην πατρική αγάπη και το καθήκον προς την πατρίδα, ο Αγαμέμνων τελικά υποκύπτει στην «ανάγκη» και αποφασίζει να θυσιάσει το παιδί του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Σ’ αυτόν τον κόσμο, όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, ο Ευριπίδης, από σκηνή σε σκηνή, διαλύει κάθε βεβαιότητα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το κοινωνικοθρησκευτικό σύστημα. Το επιτελείο των Ελλήνων ηγεμόνων, που υποτίθεται ότι ενώθηκαν για έναν πανεθνικό σκοπό, αποδεικνύεται ένας εσμός πατριδοκάπηλων - ο καθένας με τη δική του «ατζέντα». Ο περήφανος στρατός ένας αφιονισμένος όχλος που διψάει για σφαγή και πλιάτσικο. Η «αγία» οικογένεια ένας καταναγκασμός θεμελιωμένος στη βία.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69