tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση Μπατσαρά στην Βουλή για την μείωση στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

batsara

Με θέμα «Μείωση προϋπολογισμού για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανέργων για δημιουργία νέων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ» κατέθεσαν 24 Βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων η Γεωργία Μπατσαρά. Η ερώτηση αφορά ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι βλέπουν να μειώνονται σημαντικά τα ποσά που προτίθεται να αποδεσμεύσει το Υπουργείο μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις για την επιχειρηματικότητα των ανέργων αυξάνονται μόνο κατά 10 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οκταπλασιάζεται το πλήθος των επιλέξιμων, καθώς στη νέα δράση θα περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα ποσά που τελικά θα φτάσουν σε επαρχιακούς νομούς, όπως η Ημαθία, θα είναι εμφανώς μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη δράση, δηλαδή θα ικανοποιηθεί πολύ μικρότερος αριθμός ανέργων.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το ποσό που προορίζεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνεται κατά 90%, γεγονός που θα προκαλέσει τον αποκλεισμό των περισσότερων δικαιούχων.
Τη στιγμή που η ανάπτυξη αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της χώρας για την έξοδο από την κρίση, και το ΕΣΠΑ είναι ένα σημαντικότατο «εργαλείο» γι' αυτό τον σκοπό, οι Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό:

1) Αν προτίθεται να επανασχεδιάσει τα προγράμματα – δράσεις, έτσι ώστε ο αριθμός των αιτουμένων εγκρίσεων να ανέρχεται τουλάχιστον στο 80% των ενδιαφερομένων.

2) Σχετικά με τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ» αν προτίθεται να γίνει συγκριτική αξιολόγηση προκειμένου να μην γίνει το ΕΣΠΑ «τυχερό παιχνίδι».

3) Αν προτίθεται να επαναφέρει τις προκαταβολές σε ποσοστό 100% του ποσού (όπως ισχύει μέχρι σήμερα) αντί του 40% που περιλαμβάνεται στα υπό δημοσίευση προγράμματα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69