tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας για την επόμενη φάση του «Καλλικράτη»

Στην επιτροπή της Βουλής αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών που θα επεξεργασθεί την επόμενη φάση του «Καλλικράτη» καλέστηκε να μιλήσει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου ο Βεροιώτης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ έχει καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής προτάσεις που αφορούν τη βελτίωση λειτουργίας των ΔΕΥΑ τις οποίες και θα αναπτύξει o Πρόεδρος της. Τα προβλήματα λειτουργίας προέκυψαν από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της πολιτείας τα τελευταία χρόνια, επιβαρύνοντας τις ΔΕΥΑ με υπερβολική γραφειοκρατία ακυρώνοντας την ευελιξία, κυρίαρχο στοιχείο του ιδρυτικού νόμου των ΔΕΥΑ 1069/80."Με τις παρεμβάσεις επίσης της πολιτείας υποβαθμίστηκαν σημαντικά οι σχέσεις εργασίας και ο ρόλος των εργαζομένων με αποκορύφωμα την απαγόρευση προσλήψεων παρόλο που ο χώρος ευθύνης των ΔΕΥΑ διπλασιάστηκε με τις συγχωνεύσεις που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη», ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων. Για να ανταποκριθούν ΔΕΥΑ και εργαζόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις των δημοτών, προσφέροντας τους ποιοτικό νερό και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, πρέπει η πολιτεία να επαναφέρει τις ΔΕΥΑ στις αρχές και τον χαρακτήρα που έδινε ο ιδρυτικός νόμος.

Έτσι διαφυλάσσεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του νερού, αποτρέποντας οποιαδήποτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΕΥΑ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69