tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για την υγειονομικώς ορθή διαχείριση των αποβλήτων των self tests ζητά ο Τσαβδαρίδης

Ορθότερη ενημέρωση των πολιτών και βελτιστοποίηση των οδηγιών για τους τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων των self tests που οι ίδιοι κάνουν, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Υγείας.

Με σχετική Ερώτησή του, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες κρίνονται ως αναγκαίες λόγω της εντεινόμενης ανησυχία που προκαλεί την τελευταία εβδομάδα στους ειδικούς επιστήμονες η διαχείριση των αποβλήτων των εκατομμυρίων self tests που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα. Ανησυχία που πηγάζει από εκτιμήσεις ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα περιέχουν ουσίες που απαιτούν ειδική μεταχείριση, καθώς η μη ενδεδειγμένη και υγειονομικών ορθή απόθεσή τους προς αποκομιδή ενέχει κινδύνους τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το περιβάλλον.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Ημαθίας, είναι σημαντικό να ενταθεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών προς την κατεύθυνση της επαρκούς και αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων των self tests που κάνουν (π.χ. απόθεσή τους στους πράσινους κάδους για την επιστροφή φαρμάκων ή στα κατά τόπους φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθούν οποιαδήποτε κενά και ακούσιοι λανθασμένοι χειρισμοί που έρχονται σε αντιδιαστολή με την εξαιρετική ευαισθησία που επιδεικνύουν για την σωστή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69