tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση Τόλκα στη Βουλή για το θέμα αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας με ερώτησή του φέρνει στη Βουλή το θέμα αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης,  επειδή το Υπουργείο Υγείας δε συστήνει τις σχετικές ιατρικές επιτροπές ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Στην ερώτηση επισημαίνεται το χρέος της Πολιτείας να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία, καθώς και τις οικογένειές τους ειδικά μέσα στην υγειονομική κρίση. Το Υπουργείο κατηγορείται ότι μετά από 2 αλλαγές των σχετικών νόμων δεν προχωράει στην σύσταση επιτροπών ανά Υγειονομική Περιφέρεια, προκειμένου τα άτομα που προβλέπει ο νόμος να εξαιρεθούν από τη διαδικασία εμβολιασμού σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Όπως τόνισε, αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι ο αποκλεισμός ουσιαστικά των δικαιούχων από κάθε διέξοδο απασχόλησης, η επιβάρυνση της ψυχικής και σωματικής τους υγεία.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ζητά απαντήσεις από τον κ. Πλεύρη εάν θα προχωρήσει στη σύσταση τριμελών επιτροπών, πότε θα γίνει η σύσταση αυτών και εάν θα στηρίξει εμπράκτως τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης ΕΔΩ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69