tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νικόλας Φαραντούρης: "Οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη"

Επίσκεψη στην Βέροια πραγματοποίησε στην Βέροια ο καθηγητής πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης. Σε δλήωσεις του στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

"Το ζητούμενο είναι πώς ο νομός θα συγκλίνει με το κέντρο, με το κέντρο της Ευρώπης. Η περιφέρεια αποκλίνει από το κέντρο διότι άλλες είναι οι προτεραιότητες του κέντρου. Στόχος είναι πώς η καθημερινότητα του πολίτη της Ημαθίας θα γίνει καλύτερη μέσα από τις ευρωπαϊκές επιλογές. Εκτός από τα μεγάλα θέματα και η καθημερινότητα των πολιτών της Ευρώπης απασχολεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".

Farant 20240328 193342

Σε ερώτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στην Βουλή, απάντησε: «Δυσπιστούμε απέναντι στην κυβέρνηση. Με παράνομες και παράτυπες αποφάσεις διολισθαίνει συνεχώς. Από τις παρακολουθήσεις, υπόθεση που βρίσκεται στο σκοτάδι, μέχρι την πρόσφατη αποκάλυψη με την μονταζιέρα στο ζήτημα των Τεμπών αλλά και την διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών. Η ατμόσφαιρα είναι ατμόσφαιρα εκτροπής. Δεν υπογράψαμε την πρόταση διότι πιστεύαμε ότι θα πέσει η κυβέρνηση αλλά για να πέσει μια αχτίδα φωτός παραπάνω».

IMG 20240328 193327

Για την δήλωση περί παρέμβαση της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας που θα οδηγήσει σε πτώση την Ελληνική κυβέρνηση, σχολίασε:

«Η κάθε δικαστική, εισαγγελική έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις και σε παραιτήσεις μελών κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων. Αυτό συμβαίνει σε Ευρωπαϊκά κράτη. Ναι, οι εισαγγελικές έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε παραιτήσεις. Το ίδιο ισχύει και με την δημοσιογραφική έρευνα. Αυτοί που φώναζαν Γερούν γερά, τώρα δεν αναγνωρίζουν Ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Για την ακρίβεια τόνισε:

«Δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε στοιχεία ερευνών. Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων. Οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη. Το ζούμε καθημερινά. Αν αυτοί που αποφασίζουν στις γυάλες του Κολωνακίου, θα το έβλεπαν. Τι ανταγωνιστικότητα να υπάρξει με τον πληθωρισμό να καλπάζει. Χρειάζεται μέτρα και το ζητάμε τα τελευταία χρόνια. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, πάταξη των καρτέλ, έλεγχο στις τιμές της ενέργειας κ.α.».

Μετά την συνέντευξη τύπου, ο κ. Φαραντούρης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με θέμα την ακρίβεια.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69