tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία για τον δημόσιο τομέα υγείας (φωτογραφίες)

Εκδήλωση για το δημόσιο σύστημα υγείας, στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου του Φώφη Γενηματά, διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στην Βέροια. Θέμα της εκδήλωσης ήταν "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ" ωστόσο στην κουβέντα κυριάρχησαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημόσιος τομέας υγείας.

Την εκδήλωση διεύθυνε ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Σάββας Τσιχλακίδης. Ομιλητές ήταν οι Χρήστος Κούτρας, Ιατρός Παθολόγος Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Βέροιας και Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Ιατρός Χειρούργος Πρ. Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείο Βέροιας.

Στην τοποθέσητή του ο κ. Κούτρας μεταξύ των άλλων τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η υποστελέχωση και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη ανάγκη για μεταρρύθμιση του συστήματος. Σημείωσε ότι πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα κενά και τόνισε ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι ένας δημόσιος οργανισμός που θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς φραγμούς.

Για τα νοσοκομεία της Ημαθίας, ανέφερε ότι πρέπει να στελεχωθούν τα εξωτερικά τμήματα, η ΜΕΘ (για να είναι διαθέσιμα όλες οι κλίνες), να δημιουργηθεί μονάδα αυξημένης φροντίδας, να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις παθολογικές κλινικές (κυρίως στη Νάουσα) και να στελεχωθεί ο μαγνητικός τομογράφος. Ο κ. Κούτρας είπε ακόμη ότι η πολιτεία πρέπει να υποχρεώσει τους ειδικευόμενους ιατρούς να ξεκινούν από τα νοσοκομεία της επαρχίας. 

Σχετικά με το Νοσοκομείο της Νάουσας, ο κ. Κούτρας είπε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία του και πρόσθεσε ότι να αλληλοσυμπληρώνονται οι κλινικές του με το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Ο κ. Χατζηαθανασίου, σημείωσε ότι πριν θεσπιστεί το ΕΣΥ, η Βέροια είχε 25 γιατρούς και μετά το ΕΣΥ έφθασαν τους 125. "Το ΕΣΥ ήταν μια επανάσταση για την δημόσια υγεία" σχολίασε και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια το σύστημα φυλλορροεί. 

Ο κ. Χατζηαθανασίου είπε ακόμη ότι θεσπίστηκε ο θεσμός των ΤΟΜΥ, το οποίο χαρακτήρισε άριστο, αλλά δεν υποστηρίχθηκε και υπολειτουργεί. "Όπως εκφυλίστηκε το σύστημα, δεν έχουμε πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας" πρόσθεσε και τόνισε ότι υπάρχει ασθενής στο Μακροχώρι με καταρράκτη στα μάτια, δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού για να εξεταστεί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Χατζηαθανασίου ανέφερε ότι μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες του δημοσίου για την υγεία ενώ οι δαπάνες της χώρας για την πρόληψη είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αναφερόμενος στους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, είπε ότι 25.000 γιατροί έφυγαν από την χώρα και πρόσθεσε ότι με τις παρούσες αμοιβές δεν μπορεί να στηθεί σύστημα υγείας.

Τέλος για τον καρκίνο του μαστού, ο κ. Χατζηαθανασίου ανέφερε το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση για να νικήσει μια γυναίκα αυτή την μορφή καρκίνου. Ο κ. Χατζηαθασίου πρότεινε να δώσουν έναν αγώνα οι τοπικοί φορείς να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες με προσωπικό και σε συνεργασία με τον δήμο, να υπάρξει προτροπή στις γυναίκες του δήμου να κάνουν μαστογραφίες.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69