tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΚΚΕ: "Απαράδεκτη η τροπολογία της κυβέρνησης για Σέλι, Βασιλίτσα"

Με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ να κάνει διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των χιονοδρομικών κέντρων Βασιλίτσας και του Εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, το ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Με μια απαράδεκτη τροπολογία η Κυβέρνηση της ΝΔ έφερε  τροπολογία στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ να κάνει διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των χιονοδρομικών κέντρων Βασιλίτσας και του Εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Πρόκειται για τη συνέχιση της  προσπάθειας πώλησης του δημόσιου πλούτου και περιουσίας σε ιδιώτες με σκοπό την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες ευχαριστίες του Λάτση προς τις κυβερνήσεις Σαμαρά (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ), Τσίπρα(ΣΥΡΙΖΑ),Μητσοτάκη (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού .

Ο λαός του νομού , αλλά και οι φίλοι και αθλητές των χειμερινών αθλημάτων , τα εργατικά σωματεία , οι φορείς χρειάζεται να υψώσουν τείχος αντίστασης ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και αυτών των χιονοδρομικών κέντρων.

Ο λαός της Ημαθίας και όχι μόνο έχει πικρή γεύση από την ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγαδίων , όπου ο ιδιώτης λαμβάνοντας 10εκ ζεστού κρατικού χρήματος , που προέρχεται από τις τσέπες του λαού , πήρε στα χέρια του τη λειτουργία του , με αποτέλεσμα να έχουν εκτιναχθεί οι τιμές για  τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι το αφήγημα της  τουριστικής ανάπτυξης , όπως στις θάλασσες έτσι και στα βουνά,  δεν αφορά σε τίποτα τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες . Ο χειμερινός αθλητισμός αποτελεί εν έτι 2023 μια σύγχρονη λαϊκή ανάγκη καθώς σχετίζεται τόσο με την άθληση των παιδιών και των ενηλίκων όσο και με τη ψυχαγωγία του λαού μας. Δεν πρέπει ναμετατραπεί σε ένα ακριβό σπορ , απλησίαστο για τους εργαζόμενους , τους βιοπαλαιστές αγρότες , τους αυτοαπασχολούμενους και τα παιδιά τους και να μείνει προσιτό για « λίγους και εκλεκτούς».

Η απλησίαστη χειμερινή τουριστική « ανάπτυξη» με σκοπό το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματιών σε τίποτα δεν συμφέρει και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της εστίασης , καθώς οι ακριβές τιμές στα χιονοδρομικά  , σε συνδυασμό με την ακρίβεια στα καύσιμα, τους χαμηλούς μισθούς κ.α, θα μετατρέψει ακόμα και το γεύμα σε ένα εστιατόριο η ταβέρνα σε πολυτέλεια. Ούτως η άλλως αυτή η πείρα υπάρχει και πανελλαδικά όπου οι αυτοαπασχολούμενοι στις τουριστικές περιοχές βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται , την ώρα που οι μεγάλοι ξενοδόχοι κολυμπάνε στα κέρδη.

Ο λαός μας οργανωμένα μέσα από τα σωματεία του και τους φορείς του να αντιπαλέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη , να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αγωνιστικά χωρίς καμία αναμονή και προσμονή για «σωτήρες» και κυβερνητικές εναλλαγές να διεκδικήσει :

  • Καμία παραχώρηση σε ιδιώτη του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.
  • Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του Δήμου Βέροιας να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία και αναβάθμιση του εξοπλισμού .
  • Εξασφάλιση χαμηλού κόστους ενοικίασης εξοπλισμού, χρήσης του λιφτ, τιμές στα μπαρ και τις καφετέριες των χιονοδρομικών ώστε να μπορεί να αθλείται και να ψυχαγωγείται η λαϊκή οικογένεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα καύσιμα , και δωρεάν εκμίσθωση λεωφορείων με ευθύνη του κράτους και των Δήμων για φθηνή και ασφαλή πρόσβαση στα χιονοδρομικά.
  • Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ που με όλες τις κυβερνήσεις αποδεικνύεται σε εργαλείο ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και χρυσή ευκαιρία για επενδύσεις και μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων .
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για το προσωπικό που απασχολείται στα χιονοδρομικά κέντρα με αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου 14ου μισθού στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή έχει πρόγραμμα εργατικής διακυβέρνησης δεν παζαρεύει το εργατικό λαϊκό δικαίωμα στον αθλητισμό και την αναψυχή για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όπως και στο σύνολο της ζωής του λαού έτσι και τώρα αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί το φυσικό πλούτο , το δικαίωμα στην φθηνή και ποιοτική άθληση και την αναψυχή.

Ακόμα και μέσα από αυτή την εξέλιξη , καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός των συμφερόντων του , για το ρόλο των δημάρχων « εξαρτημένων και ανεξάρτητων» . Ανεξάρτητο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι μόνο το ΚΚΕ γιατί έχει πρόγραμμα και σχέδιο ανάπτυξης με το λαό στην εξουσία και τον πλούτο που παράγεται στα χέρια του.

Τώρα , στη μάχη , συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κινούνται στις ίδιες ράγες και μετατρέπουν τα πάντα σε ακριβό εμπόρευμα , χωρίς να λογαριάζουν τις δικές μας ανάγκες. Μόνοι τους  ψηφίσαν τα μνημόνια , τσάκισαν τις ζωές μας. Απέναντι τους έχουν όλους εμάς , το λαό,  το ΚΚΕ  που θα μπει μπροστά και για την υπεράσπιση του χιονοδρομικού κέντρου του Σελίου και του φυσικού πλούτου του νομού".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69