tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

Προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας το ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Ημαθίας, Γιάννης Τσαναξίδης και Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δράση των κομμουνιστών στα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, με επίκεντρο τα προβλήματα του λαού της περιοχής, την επίθεση της εργοδοσίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τους αγώνες των αγροτών για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να ζουν από αυτή, τους αγώνες της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, κλπ.

Χαιρέτισε επίσης ο Παναγιώτης Χατζησάββας, υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κάλεσε τον λαό στις 21 Μάη με ψήφο στο ΚΚΕ και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», να καταδικάσει στην κάλπη όλες εκείνες τις πολιτικές που προτεραιότητά τους έχουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. «Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν θα γίνει κουρελόχαρτο την επομένη των εκλογών, όταν θα ξεχαστούν οι δήθεν διαφορές των άλλων συνδυασμών και η υποτιθέμενη άβυσσος που τους χωρίζει και θα συνεργαστούν όλοι μαζί για να συγκροτήσουν την επόμενη αντιλαϊκή δημοτική αρχή», σημείωσε.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Ημαθία, που είναι: Όλγα ΖωγράφουΠαναγιώτης ΚουτσουπιάςΝίκος ΜάντσιοςΙωάννα Σοφρόνωφ - ΤαμπάκηΓιάννης ΤσαναξίδηςΤάκης Τσιουλάκος.

Ο Νίκος Σοφιανός, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «απέναντι στα συστημικά κόμματα που κυβέρνησαν, κυβερνούν, συγκυβερνούν και που στις 22 του Μάη, ανάλογα πώς θα κάτσει το αποτέλεσμα, θα συγκυβερνήσουν ή θα μας πάνε σε νέες εκλογές για να εκβιάσουν τότε τη συγκυβέρνησή τους, μπορεί να βρεθεί μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών». Και προέτρεψε όλους όσους προβληματίζονται και γυρνάνε την πλάτη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «με την ψήφο τους, η απόρριψη αυτή να αποκτήσει πολιτικό ριζοσπαστισμό, να συναντηθεί στην κάλπη με τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ».

Τόνισε ότι «ο λαός μας έχει τη δύναμη να αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση. Να προσπεράσει εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα και αντί με βαριά καρδιά να ψηφίζει κόμματα που ξέρει ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα βελτιώσουν τη ζωή του, στη λογική του μικρότερου κακού, να ψηφίσει ΚΚΕ, με ζεστή καρδιά, ξέροντας ότι εμείς θα κάνουμε πράξη ότι λέμε. Θα είμαστε μπροστά, δίπλα στον εργάτη, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον νέο, στη δύσκολη καθημερινότητα, στα μικρά και στα μεγάλα».

Ανέδειξε ότι «το σύνθημα που βρέθηκε στο στόμα χιλιάδων λαού και νεολαίας, "τα κέρδη τους οι ζωές μας" είναι το πραγματικό δίλημμα της κάλπης. Γιατί, δεν υπάρχει πολιτική που μπορεί να συμβιβάσει και τα κέρδη τους και τις ζωές μας». Και αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία που το αποδεικνύουν, όπως το παράδειγμα ότι: «Το 2022, 150 μονοπώλια, ενταγμένα στο χρηματιστήριο είχαν καθαρά κέρδη 10,5 δισ., όσο είναι το σύνολο της μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα, είχαν τζίρους οι οποίοι είναι αντίστοιχοι με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Στην άλλη όχθη, το 2022 οι μισθοί έχασαν το 7,5% της πραγματικής τους αξίας, ένα στα 4 νοικοκυριά, φλερτάρει καθημερινά με τη φτώχεια. Και μιλάμε για τη στατιστική φτώχεια, όχι την πραγματική, που κάτω από το όριό της επιβιώνει η πλειοψηφία του λαού. Αυτή είναι η άγρια "κανονικότητα" για τον λαό».

Είπε ακόμα, πως το σύστημα δεν ανησυχεί για το αν και από ποιους θα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση. Δεν ανησυχούν ούτε οι επενδυτικοί οίκοι, ούτε ο πρέσβης των ΗΠΑ, ούτε η Κομισιόν. Γι' αυτό «ο λαός μας έχει συμφέρον από μια κυβέρνηση φοβισμένη, αδύναμη, την επόμενη μέρα των εκλογών, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, παντού, για να τους τρομάζει και για να πάψουν να τον τρομάζουν, για να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση, που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα δίνει ανάσες στον λαό, στρώνοντας τις ράγες για τη δική του αντεπίθεση με στόχο τις σύγχρονες ανάγκες του».

Αναφέρθηκε επίσης και στην ξεπερασμένη προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ δήθεν δεν θέλει να κυβερνήσει. «Το ΚΚΕ δεν θέλει και ούτε πρόκειται να κοροϊδέψει τον λαό μας. Αυτή η προπαγάνδα δεν απευθύνεται στο ΚΚΕ και στους ψηφοφόρους του. Απευθύνεται στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που απογοητεύτηκε, που κουράστηκε από τα παραμύθια που του είπαν. Θέλουν με αυτή την προπαγάνδα, με τα δήθεν καλέσματα περί ανοχής, με τους Πλαστήρες, τους Παπάγους, τους τσομπάνηδες, να εγκλωβίσουν όλους αυτούς που σκέφτονται να μετακινηθούν στο ΚΚΕ. Αυτός είναι ο στόχος τους. Γιατί έχουν πάρει τα μηνύματα και προσπαθούν να το αποτρέψουν», επισήμανε.

Και κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ «μεταφράζεται αυτομάτως σε μεγαλύτερη χειραφέτηση τμημάτων του λαού μας από τη λογική του μονόδρομου, από τη λογική "τα πράγματα δεν αλλάζουν", από τη λογική "κοίτα πως θα σωθείς γιατί δεν γίνεται τίποτα", "δεν αλλάζει η χώρα". Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ θα σημαίνει νέες δυνάμεις, νέες εφεδρείες, στον αγώνα που έχει προοπτική μια νέα Ελλάδα, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Θα σημάνει νέες δυνάμεις στον αγώνα σήμερα, για ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα που διεκδικεί, που στριμώχνει την κυβέρνηση, που αποσπά κατακτήσεις, καθυστερεί μέτρα, θα σημάνει νέες νίκες.

Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι μπροστά στα λαϊκά προβλήματα, στους καθημερινούς αγώνες, μακριά από τη σαπίλα, τον πλουτισμό, τα παζάρια, τα νταραβέρια με τους ολιγάρχες».

View this gallery on Flickr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69