tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πανδημία κορονοϊού, ξενοδοχείο Αγίου Νικολάου, Χιονοδρομικό, αιολικό πάρκο και χρηματοδοτήσεις έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Η πανδημία κορονοϊού και οι συνέπειές της, η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, το μέλλον του ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο, η φετινή χρονιά του Χιονοδρομικού, η έγκριση καταφυγίου αδέσποτων και άλλα ζητήματα καθημερινότητας, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα του ιού από τον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα και την ανάγκη στήριξης του Νοσοκομείου της Νάουσας για έχει καλύτερα αποτελέσματα ο τιτάνιος αγώνας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.  Την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος με τις ΜΕΘ για να μην οδηγούνται για νοσηλεία σε άλλες πόλεις περιστατικά της Νάουσας, εξέθεσε στο σώμα ο Νίκος Κουτσογιάννης. Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της πανδημίας άσκησαν οι κ. Λακηνάνος και Τσέλιος, ενώ την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη μόλυνσή του από κορονοϊό, κατέθεσε ο Βασίλης Τζουβάρας.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν για απάντηση, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του στην διοίκηση υποστήριξαν:

Ξενοδοχείο Αγίου Νικολάου: Λύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ακίνητο. Μένει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος (να περάσει από την δημοτική επιχείρηση στον δήμο). Η διοίκηση του δήμου προκρίνει την λειτουργία του από ιδιώτη με μακροχρόνια μίσθωση.

Καταφύγιο αδέσποτων: Εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του. Θα εγκατασταθεί στην Ρουντίνα του Πολυπλατάνου.

Χιονοδρομικό: Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η παραχώρηση στον ΕΟΣ Νάουσας. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά, πότε και πώς θα λειτουργήσουν.

Βιολογικός: Εγκρίθηκαν χρηματοδότηση σχεδόν 3 εκ. ευρώ για αναβάθμιση του Βιολογικού με αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Αιολικό πάρκο: Ζητήθηκε η άποψη του δήμου Νάουσας για την μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Η μελέτη γνωστοποιήθηκε στους φορείς και σύντομα θα γίνει ειδική συνεδρίαση για να διαμορφώσει άποψη του δημοτικό συμβούλιο.

Δημοτική αστυνομία: Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να ενισχύσει τους δήμους που έχουν δημοτική αστυνομία και να δώσει την δυνατότητα σε αυτούς που δεν έχουν, να δημιουργήσουν. Ο δήμος Νάουσας είναι σχεδόν έτοιμος να δημιουργήσει δημοτική αστυνομία.

Αναψυκτήριο Άνω Ζερβοχωρίου: Δεν έχει γνωστοποιηθεί στον δήμο Νάουσας αγωγή από τον επιχειρηματία που νοικιάζει το αναψυκτήριο.

Ευφυής άρδευση: Έχουν επιλεγεί ως αρχή έξι σημεία για να εφαρμοστεί η ευφυής άρδευση και άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία, κυρίως στα δημοτικά διαμερίσματα.

Δρόμος για Μύλους: Διεκδικεί χρηματοδότηση ο δήμος για αποκατάσταση των ζημιών.

ΤΕΒΑ: Έληξε η σύμβαση της Περιφέρειας με το ΤΕΒΑ. Γίνεται νέα σύμβαση. Από τον Γενάρη θα λειτουργήσει ξανά το πρόγραμμα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69