tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα - Παραχώρησε μέρος της έκτασης στην ΑΑΔΕ (φωτογραφίες)

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση στην ΑΑΔΕ μέρος της αγοράς της Κουλούρας για να εγκατασταθεί εκεί το Τελωνείο. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Βέροια και ήταν πολύωρη.

Στην συζήτηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας έθεσε το θέμα της απόκτησης μετοχών της ΑΜΆΛΘΕΙΑ ΑΕ ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και σε άλλες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί. Μάλιστα ζήτησε 500 μετοχές είτε με αγορά είτε με δωρεάν παραχώρηση.

Απαντώντας ο κ. Καλαϊτζίδης είπε ότι υπάρχει θετική διάθεση για παραχώρηση αλλά δεν θα πρέπει να χάσει η Περιφέρεια την πλειοψηφία στην μετοχική σύνθεση.

"Το τελωνείο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει και δεν θέλουμε να κλείσουν τα άλλα τελωνεία" σχολίασε ο κ. Γιάγκογλου μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και μέλος της ομάδας των επιχειρηματιών που θα βάλουν χρήματα για την κατασκευή του Τελωνείου. "Από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης με ΦΕΚ, δεσμευόμαστε μέσα σε 18 μήνες να αποπερατώσουμε το έργο" σχολίασε ο Τάσος Γιάγκογλου.

"Η πολιτεία θα έπρεπε να πει ευχαριστώ για την παραχώρηση του ακινήτου "φιλέτου" και να αναλάβει το κόστος υλοποιήσης" σχολίασε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

"Δεν δημιουργούμε το τελωνείο στην Κουλούρα για να κλείσουμε τελωνεία άλλων νομών. Το έργο θα αφορά μόνο την Ημαθία και είναι προϋπόθεση αυτό" πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφορικά με τις μετοχές, ο σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, πρότεινε Περιφέρεια και Δήμος να πάρουν τις μετοχές της ΕΑΣ και να τις παραχωρήσουν στο Επιμελητήριο.

Η παραχώρηση ψηφίστηκε από την παράταξη Τζιτζικώστα όπως και η παράταξη της Νιόβης Παυλίδης. Αρνητικά ψήφισε η ΛΑΣ και η παράταξη της Δέσποινας Χαραλαμπίδου (πλην Χειμώνα).  Η κ. Χαραλαμπίδου διευκρίνησε ότι θα ψήφιζε θετικά μόνο αν τις εργασίες κατασκευής του Τελωνείου τις έκανε το κράτος και αν υπήρχε έστω κι ένα μικρό τίμημα στην παραχώρηση.

{jlex}flickr:72157706770413435{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69