tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2019 από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τον ισολογισμό του 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Αυτή την χρονιά, ο ισολογισμός εγκρίθηκε χωρίς τον απολογισμό των πεπραγμένων, μετά την αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που πέρασε η κυβέρνηση (από φέτος δεν υποχρεούνται οι διοικήσεις να περάσουν από δημοτικό συμβούλιο τους απολογισμούς, αρκεί η έγκριση από την οικονομική επιτροπή).

Απαντώντας σε ερώτημα ο δήμαρχος, σημείωσε ότι τα έσοδα του δήμου το 2019 ήταν 33 εκ. ευρώ και τα έξοδα ήταν 25,5 εκ ευρώ.

Ο Παύλος Παυλίδης στην τοποθέτησή του, σχολίασε ότι από το 2019 απουσιάζουν τα έργα πνοής, σημείωσε ότι το σχέδιο του ισολογισμού έπρεπε να είχε συζητηθεί νωρίτερα και τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου υστερεί σε θέματα οργάνωσης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης υποστήριξε ότι χωρίς την συζήτηση του απολογισμού πρώτα (από φέτος δεν υποχρεούνται οι διοικήσεις να περάσουν από δημοτικό συμβούλιο τους απολογισμούς, αρκεί η έγκριση από την οικονομική επιτροπή), έρχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι να συζητήσουν ττον ισολογισμό χωρίς να έχουν γνώση για τα απολογιστικά στοιχεία. Επίσης, ο κ. Μαρκούλης υποστήριξε ότι βλέποντας τα 25,5 εκ. ευρώ έξοδα του δήμου το 2019, διαπιστώνει ότι δεν υπήρχε τεχνικό πρόγραμμα που να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης υποστήριξε ότι από το 2019 απουσιάζουν έργα από τις συνοικίες της Βέροιας και τις τοπικές κοινότητες του δήμου. Επίσης είπε ότι κάθε χρόνο που περνά ο δήμος βάζει όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη των δημοτών.

Η Γεωργία Μπατσαρά, απαντώντας στους επικεφαλής των παρατάξεων, είπε ότι την τελική γραμμή στα μεγάλα έργα θα την τραβήξει στο τέλος της θητείας της διοίκησης. "Και όραμα έχουμε και έργα θα κάνουμε" τόνισε.

Για ακριβά δημοτικά τέλη μίλησε στην τοποθέτησή του ο κ. Μελιόπουλος και άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή που δεν τα μειώνει. Επίσης μίλησε για βάλτωμα τεχνικών έργων σημειώνοντας ότι το μόνο έργο που ολοκληρώθηκε το 2019 ήταν η κατασκευή της γέφυρας "Κούσιου".

Ο Θανάσης Δέλλας από την πλευρά, ανέφερε ότι οι δείκτες δείχνουν ότι η Δημοτική Αρχή άσκησε χριστή διαχειριστική πολιτική.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δημάρχου. Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να υποτιμηθούν τα έργα που πρόκειται να υλοποποιήσει ο δήμος. Για την κριτική που ασκήθηκε για την απουσία έργων πνοής, ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος θα πορευτεί με τα χρήματα που διαθέτει και έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει πίνακα έργων, που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν, ύψους 50 εκ. ευρώ.

Για το 2019, ο κ. Βοργιαζίδης σχολίασε ότι ήταν καλύτερη χρονιά από το 2018 διότι είχε 3 εκ. ευρώ περισσότερα έσοδα και έξοδα.

Τέλος, ο δήμαρχος είπε ότι η αδυναμία των δήμων είναι η είσπραξη οφειλών περασμένων ετών. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι ο δήμος Βέροιας έκανε μια προσπάθεια να εισπράξει χρήματα προηγουμένων ετών αλλά αυτή η προσπάθεια διεκόπη τον περασμένο Μάρτη λόγω πανδημίας κορονοϊού. 

Το σχέδιο του ισολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις που έχουν την ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις των κ. Παυλίδη, Μαρκούλη, Μελιόπουλου και λευκό ψήφισαν ο κ. Δεμερτζίδης και η κ. Ράλλη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69