tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Βέροιας Συρμούλα Τζήμα Τόπη στο "Εξ αποστάσεως"

Η αντιδήμαρχος Βέροιας Συρμούλα Τζήμα Τόπη ήταν η πρώτη φιλοξενούμενη στην εκπομπή "Εξ αποστάσεως" του Πληροφοριοδότη. Στην εκπομπή μίλησε για την επιστροφή των μαθητών δημοτικού στο σχολείο, για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που αυξήθηκαν στην καραντίνα, για την συνεργασία με την παράταξη του δημάρχου, για τα εσωτερικά της παράταξης "Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη", για το ενδεχόμενο κατάργησης της απλής αναλογικής, για την πολιτική της ΝΔ αλλά και το δικό της πολιτικό μέλλον.

Για την επιστροφή των μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείων στα σχολεία, τόνισε ότι όλα πήγαν ομαλά. Για το αν θα έπρεπε να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις, είπε ότι είναι θέμα των ειδικών (σ.σ. λοιμωξιολόγοι). Εξέφρασε την άποψη ότι θα προτιμούσε μικρότερα τμήματα και μεγαλύτερες αίθουσες αλλά δεν υπήρχαν οι υποδομές για να υποστηρίξουν μια τέτοια επιλογή. 

Ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας υπογράμμισε ότι την περίοδο της καραντίνας τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται. Υπάρχει όμως η γραμμή επικοινωνίας για όσες την χρειάζονται, υπάρχει το Συμβουλευτικό Κέντρο αλλά και δομές στην πόλη που υποστηρίζουν την γυναίκα. "Η γυναίκα στην Βέροια δεν είναι μόνη της" τόνισε.

Για την συνεργασία με την παράταξη Βοργιαζίδη, υποστήριξε ότι μέχρι τώρα πηγαίνει καλά και πρόσθεσε ότι στόχος της παράταξης που βρίσκεται είναι η γόνιμη συνεργασία για το καλό του δήμου κι όχι η στείρα αντιπολίτευση. Σε ερώτηση αν θα πορευτούν μαζί οι παρατάξεις μέχρι το τέλος της τετραετίας, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση και τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το να προχωρούν τα θέματα του δήμου κι όχι αν θα είναι μαζί μέχρι το τέλος οι δυο παρατάξεις.

Αναφορικά με τις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική, υποστήριξε ότι οι ισχυρές διοικήσεις είναι πιο ευέλικτες ενώ η απλή αναλογική σε πολλούς δήμους δημιούργησε προβλήματα ακυβερνησίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι αν θεσπιστεί η ανακήρυξη διοίκησης με μικρότερο ποσοστό από το 50%, τότε θα υπάρξουν εκπλήξεις σε πολλούς δήμους.

Όσον αφορά την κρίση που πέρασε η παράταξη "Βέροια Πρωτεύουσα πόλη" τον Σεπτέμβριο, ότι υπάρχει ηρεμία όμως δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να προσωποποιήσει το ζήτημα, εστιάζει στο αντικείμενο της αντιδημαρχίας της κι όχι στις τριβές.

Για τις θέσεις αντιπολίτευσης που διατηρεί η παράταξη "Βέροια Πρωτεύουσα πόλη" στα Νομικά Πρόσωπα, αν και είναι στην πραγματικότητα διοίκηση, τόνισε ότι οι δυο παρατάξεις που διοικούν δεν είναι μία και η κατανομή των θέσεων στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων έγινε βάσει νόμου.

Σχετικά με παρεμβάσεις του δήμου που αφορούν το αντικείμενό της, υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν έργα ενεργειακής και βιοκλιματικής αναβάθμισης που θα αλλάξουν την εικόνα των σχολείων. Επίσης, είπε ότι προχωρά η υλοποίηση χρόνιων αιτημάτων ενώ παράλληλα "τρέχουν" πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σημείωσε ακόμη ότι από τον δήμο λείπει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ενώ μέσα στις προτεραιότητες είναι η επαναλειτουργία του Μουσείου Εκπαίδευσης.

Ως πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, σχολίασε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με σοβαρότητα την δύσκολη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία κορονοϊού. Τέλος για το δικό της πολιτικό αύριο, δεν θέλησε να αποκαλύψει τίποτα. "Είμαι ένα ενεργό στέλεχος. Το μέλλον θα δείξει" αρκέστηκε να πει.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69