tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης στο "Εξ αποστάσεως": Τι είπε για τις επιλογές του, την διοίκηση Ουσουλτζόγλου, τον Κώστα Βοργιαζίδη και την σημερινή δημοτική αρχή

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του "Πληροφοριοδότη" "Εξ Αποστάσεως". Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην θητεία του ως μέλος της διοίκησης Ουσουλτζόγλου, απάντησε στο γιατί επέλεξε τους συνδυασμούς Καραπαναγιωτίδη και στην συνέχεια Παυλίδη και άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή.

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του στην διοίκηση Ουσουλτζόγλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα των δυο περιόδων ωστόσο παραδέχθηκε ότι μπορούσαν να γίνουν και άλλα πράγματα αλλά διάφορες συγκυρίες τα άφησαν πίσω. "Κάναμε πολλά καινοτόμα πράγματα. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά" τόνισε.

Στις εκλογές του 2014, ο Γιώργος Μιχαηλίδης διαχώρισε την θέση του και άλλαξε στρατόπεδο. Προανήγγειλε συμμετοχή στις εκλογές με αυτόνομο σχήμα με αρχηγό τον Παύλο Παυλίδη αλλά τελικά η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. "Αντιδράσαμε το 2014 επειδή δεν έγινε διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στην παράταξή μας. Έγινε μια διαδικασία...κοσμηματοπώλη, που δόθηκε το...δαχτυλίδι στον Βοργιαζίδη. Είπαμε να κάνουμε συνδυασμό με τον Παυλίδη, αλλά για προσωπικούς του λόγους δεν υλοποίησε το όραμα". Σε ερώτηση γιατί η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου επέλεξε τον Βοργιαζίδη απάντησε: "Ακόμη και σήμερα δεν ξέρω γιατί διάλεξε τον Βοργιαζίδη. Στην παράταξη πάντα λέγαμε ότι ο διάδοχος θα αναδειχθεί με διαδικασία". Σε ερώτηση αν γνώριζαν τα μέλη της παράταξης ότι η δήμαρχος θα δεν θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε: "Μας αιφνιδίασε η Χαρούλα όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Είχε δώσει όμως άτυπα το χρίσμα στον Βοργιαζίδη".

Αφού δεν έγινε ο συνδυασμός με αρχηγό τον Παύλο Παυλίδη, ο κ. Μιχαηλίδης επέλεξε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Καραπαναγιωτίδη, "Πήγαμε απέναντι, εμείς που αντιδράσαμε. Εμείς επιλέξαμε τον Καραπαναγιωτίδη κι όχι αυτός εμάς. Ήταν ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Στις διερευνητικές επαφές που έκανε ο Βοργιαζίδης, εμάς που αργότερα πήγαμε απέναντι δεν μας πλησίασε ". 

Σε ερώτηση πώς κρίνει την πρώτη θητεία Βοργιαζίδη, ο κ. Μιχαηλίδη απάντησε: "Θα περίμενε κανείς ο Βοργιαζίδης να κάνει το κάτι παραπάνω. Το πρώτο μισό ήταν αναγνωριστικό αλλά το δεύτερο μισό ήταν διαχειριστικό. Συνέχισε αυτό που ξεκίνησε η παράταξη το 2010. Συνέχισε το συμμάζεμα που ξεκινήσαμε το 2010 και το έφερε σε καλό επίπεδο. Δεν έκανε όμως το...κλικ παραπάνω".

Σε ερώτηση για το γιατί επέλεξε το 2019 τον συνδυασμό Παυλίδη απάντησε: "Ο Βοργιαζίδης δεν έκλεισε το ρήγμα του 2014, δεν με αγκάλιασε πολιτικά. Δεν υπήρξε στον δήμο και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Γι αυτό επέλεξα τον συνδυασμό Παυλίδη, ήταν εκεί και όσοι είχαμε αντιδράσει το 2014".

Για την σημερινή διοίκηση και την συνεργασία των παρατάξεων Βοργιαζίδη - Μπατσαρά, τόνισε: "Βλέπουμε μια διοίκηση με νοοτροπία δημοσίου. Λειτουργούν με πυξίδα αυτά που υλοποιεί η κάθε κυβέρνηση. Τους λείπει το όραμα. Δεν ξέρουν το πλάνο της 4ετίας τους. Η συνεργασία δεν έχει προδιαγραφές. Είναι μια συνεργασία διανομής θέσεων. Είναι πολιτική δεκανίκι η παράταξη Μπατσαρά".

Σχολιάζοντας τι πρέπει να αλλάξει στην Βέροια, υπογράμμισε ότι η Βέροια πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός και να έχει υποδομές να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα. Για τους πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων, δήλωσε ότι δικαιολογημένα νιώθουν παραμελημένοι.

Ως πολιτικός που θήτευσε σε φορέα πολιτισμού, απάντησε ότι χρειάζεται και η διοργάνωση εκδηλώσεων με φημισμένα σχήματα αλλά και οι ευκαιρίες σε τοπικά σχήματα. "Σήμερα τα πράγματα στον δήμο είναι πρόχειρα. Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός" απάντησε.

Αναφορικά με τον αθλητισμό, έχοντας την εμπειρία ως αντιδήμαρχος Αθλητισμού, υπογράμμισε ότι οι αθλητικοί χώροι υπάρχουν στον δήμο, αυτό που λείπει είναι το όραμα. "Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την υποστήριξη αθλητικών δράσεων. Ο δήμος πρέπει να αγκαλιάσει τα αθλητικά σωματεία και να τα κάνει συνοδοιπόρους του. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο διέξοδος για τη νεολαία. Είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει εισόδημα στην περιοχή" υποστήριξε.

Τέλος για το πολιτικό του μέλλον, απάντησε ότι θα παραμείνει ενεργός στα κοινά αλλά την απόφασή του για το τι πρόκειται να κάνει, θα την λάβει στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69