tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βοργιαζίδης: "Η περιουσία του Δήμου στους δημότες" - Νέα απάντηση σε Παυλίδη

Νέα απάντηση στις τοποθετήσεις της Δημοτικής Παράταξης «Συνδημότες» σχετικά με το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και τη μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Βέροιας και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Αναλυτικά:

"Ας ξανά πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί ορισμένοι είτε δε θέλουν είτε δεν μπορούν να καταλάβουν. Για τη Δημοτική Αρχή, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των δημοτών ήταν και παραμένει θεμελιώδης αρχή της δράσης της και του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου για το αύριο, έχοντας ως γνώμονα πάντα το κοινό καλό και τη μεγιστοποίηση της κοινής ωφέλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης κατ’ αρχήν της μελέτης και σε συνέχεια της κατασκευής κλειστού Γυμναστηρίου στην είσοδο της πόλης, διεκδικώντας περισσότερα από 11.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Για να εστιάσουμε στην ουσία του ζητήματος η επιλογή κατασκευής μεγάλου σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου στην είσοδο της πόλης έγινε με απλά κριτήρια που ευθυγραμμίζονται με το κοινό συμφέρον, όπως μεταξύ άλλων:

  • Θα καλύψει επαρκώς τις διαρκώς αυξανόμενες αγωνιστικές ανάγκες των τοπικών αθλητικών ομάδων που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα και όχι μόνο
  • Θα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας υψηλών απαιτήσεων εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, προσελκύοντας περισσότερους αθλητές και επισκέπτες στην περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική ανάπτυξη
  • Θα εξασφαλίσει εύκολη πρόσβαση και κυρίως άνετη στάθμευση για τους αθλητές και κυρίως του θεατές χωρίς να επιβαρύνεται συγκοινωνιακά το αστικό κέντρο
  • Θα δημιουργηθούν συνθήκες μέγιστης ασφάλειας τόσο για τους θεατές κατά τη διεξαγωγή των αγώνων όσο και για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων λόγω της γειτνίασης με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Εξάλλου, η ιδέα κατασκευής μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων περιμετρικά του αστικού ιστού δεν είναι κάτι καινούριο για την πόλη μας, θυμίζοντας ότι τόσο το Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου όσο και το Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ κατασκευάστηκαν στο παρελθόν περιαστικά για αντίστοιχους λόγους. Άλλωστε, αυτή είναι η διεθνής πρακτική εδώ και χρόνια.

Αναφορικά τώρα με το χώρο κάτω από την Εληά, ο χώρος είναι ακατάλληλος για την ανέγερση μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου. Αντίθετα αυτός προορίζεται για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου που θα αναβαθμίσει την περιοχή χωρίς να επιβαρύνει με τη λειτουργία του το αστικό κέντρο ενώ παράλληλα θα λύσει οριστικά το ζήτημα των αυξημένων προπονητικών αναγκών των αθλητικών σωματείων της πόλης και κυρίως των τμημάτων υποδομής τους, προσφέροντας μάλιστα τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές και τους συνοδούς τους να μεταβαίνουν στο χώρο προπόνησης ακόμη και με τα πόδια.

Δε λάβαμε όμως ουσιαστική απάντηση για την προσπάθεια του κ. Παυλίδη να προωθήσει ανεπιτυχώς την μετεγκατάσταση των Αστικών και Υπεραστικών στην ίδια τοποθεσία πριν 11 χρόνια. Αλήθεια κ. Παυλίδη τι πόσο θα δαπανούσε ο Δήμος Βέροιας τότε για την μετεγκατάσταση των Αστικών και Υπεραστικών στην είσοδο της πόλης; Θα σύναπτε δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων γι’ αυτό το σκοπό; Γιατί τελικά δεν προχώρησε η μετεγκατάσταση; Μάλλον, η δημόσια ομολογία θα είναι δική σας.

Ο κ. Παυλίδης εμφανίζεται σήμερα να κόπτεται περισσότερο για την μετεγκατάσταση των Υπεραστικών λεωφορείων. Για την ιστορία, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ όμως ζήτησε στο πρόσφατο παρελθόν άλλο χώρο από αυτόν που προτείνει ο κ. Παυλίδης και συγκεκριμένα το χώρο του αμαξοστασίου εμβαδού 4 στρεμμάτων (και όχι 26 στρεμμάτων που ζητά ο κ. Παυλίδης) και μάλιστα σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη πρότεινε την ανταλλαγή του με το χώρο των ΚΤΕΛ στο κέντρο της Βέροιας, κάτι που θεωρήθηκε ως ανισοβαρές.

Επαναλαμβάνουμε, επίσης, ότι θα ήταν ευχής έργον να απομακρυνθούν τα Υπεραστικά και Αστικά λεωφορεία από το κέντρο της πόλης και συμφωνούμε φυσικά ότι τόσο η είσοδος της πόλης όσο και η περιοχή του Σ.Σ. Βέροιας, αποτελούν εξαιρετικές τοποθεσίες για τη δημιουργία του τερματικού σταθμού λεωφορείων της πόλης. Μάλιστα, εφόσον βρεθεί κατάλληλος χώρος είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε όπως μπορούμε στην υλοποίησή του.

Εκεί όμως που διαφωνούμε είναι σε μια παραχώρηση-χάρισμα δημοτικής περιουσίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικοί σκοποί με το πρόσχημα του κοινωφελούς σκοπού, όποιος και να είναι αυτός. Με τη λογική Παυλίδη, ο Δήμος θα πρέπει να αρχίσει να χαρίζει όλη του την περιουσία.  

Όσον αφορά τα δυο φιλέτα που παραχωρήσαμε όπως ισχυρίζεστε κ. Παυλίδη στην εταιρία φυσικού αερίου, σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήσαμε τμήμα αγροτεμαχίου μόλις 3 στρεμμάτων από σύνολο 20 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Αγίας Βαρβάρας όπου υπήρχαν ροδακινιές. Μετά χαράς, να σας παραχωρήσουμε τα υπόλοιπα 17 στρέμματα εφόσον σας χρειάζονται. Εκτός, αν αντιλαμβάνεστε ότι ένα ακίνητο αξίας 2-3 εκ. όπως αυτό στην είσοδο της πόλης μπορεί να παραχωρηθεί με την ίδια ευκολία. Αλήθεια τώρα, ποιος σας συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε δημόσια τέτοια επιχειρήματα;

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι δημότες. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξαν εμάς και όχι εσάς στις δημοτικές εκλογές".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69