tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Απόψεις του για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Συγκεκριμένα, δήλωσε κατά της απλής αναλογικής και κατά της μείωσης του αριθμού των δημοτικών συμβούλων. Επίσης είπε ότι το ψηφοδέλτιο πρέπει να κατατίθεται 40 μέρες πριν τις εκλογές και εξέφρασε την διαφωνία του με την κατάργηση των τοπικών κοινοτήτων στις έδρες των δήμων. Επίσης είπε ότι δεν βοηθά ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων στα ψηφοδέλτια.

Σε σχόλιο της η κ. Μπατσαρά για το νέο νομοσχέδιο, είπε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση, άποψη που βρήκε σύμφωνη και την κ. Τζήμα. Η κ. Τζήμα πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αλλάξει η πρόβλεψη για την μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων. Για αυταρχικότητα της κυβέρνησης μίλησε ο κ. Μαρκούλης ο οποίος σημείωσε ότι καταργήθηκε η απλή αναλογική χωρίς να δοκιμαστεί.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην είσοδο της πόλης και απάντησε εκ νέου στην πρόταση του Παύλου Παυλίδη για μετεγκατάσταση εκεί του σταθμού των ΚΤΕΛ. Περισσότερα για τα όσα είπε ο δήμαρχος υπάρχουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Από την πλευρά του κ. Παυλίδη τονίστηκε ότι ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου δεν πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο.  «Πολύ φασαρία για το τίποτα» σχολίασε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης και τόνισε ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της διοίκησης το Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί χώρος από το συγκεκριμένο ακίνητο στα ΚΤΕΛ.

Μια καταγγελία που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση από τον κ. Τσιούντα και δεν ασχολήθηκε το σώμα με αυτήν, επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με παρέμβαση του κ. Παυλίδη, ο οποίος τόνισε ότι δεν διερευνήθηκε αυτό που καταγγέλθηκε. Ο κ. Τσιούντας είχε πει ότι κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης σε παρελθόντα χρόνο, μέλος της διοίκησης Μπατσαρά έστειλε υβριστικό μήνυμα εις βάρος αρχηγού άλλης παράταξης. Ούτε τότε αλλά ούτε στην σημερινή συνεδρίαση ο κ. Τσιούντας έδωσε λεπτομέρειες αλλά μόνο έψεξε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το ότι δεν ερεύνησε την καταγγελία. Από τα συμφραζόμενα και από τις αιχμές, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κ. Τσιούντας αναφέρετε σε ένα sms που έστειλε η κ. Μπατσαρά στα μέλη της παράταξής της και αφορούσε την τοποθέτηση του κ. Παυλίδη. Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος, είπε το μήνυμα δεν πήγε σε όλους τους συμβούλους και πρόσθεσε ότι μια ιδιωτική επικοινωνία δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι δεν ασχολείται με sms και με mms ενώ ο κ. Τσιούντας υποσχέθηκε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί, προφανώς σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο Παύλος Παυλίδης ρώτησε ξανά για την καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Η απάντηση του κ. Βοργιαζίδη ήταν ότι κυβέρνηση έδωσε το περιθώριο στους δήμους να εγκρίνουν προϋπολογισμό έως 31 Μαρτίου (μπορούν μέχρι τότε να πληρώνονται δαπάνες με τον προϋπολογισμό της περασμένης χρονιάς), έχοντας υπόψη της τα προβλήματα που δημιουργεί στους δήμους η εκ περιτροπής εργασία αλλά και η κινητικότητα. Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι ο δήμος δεν θα ξεπεράσει αυτή την ημερομηνία.

Για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση συνεπειών της κακοκαιρίας όπως το καθάρισμα των πεζοδρομίων και η διάνοιξη των αγροτικών δρόμων στον Άγιο Γεώργιο (για να μεταβούν οι παραγωγοί στα θερμοκήπια) έκανε λόγο ο Αντώνης Μαρκούλης. Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όλοι οι παραγωγοί του Αγίου Γεωργίου ήταν στα θερμοκήπιά τους και τόνισε ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μεταβούν στις καλλιέργειές τους.  Για τα πεζοδρόμια, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βοηθούν και αυτοί που έχουν την ευθύνη για το καθάρισμα τους (καταστηματάρχες και νοικοκυριά).

Ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο δήμος παρέλαβε τρία νέα απορριμματοφόρα, τα δυο με σύστημα πλύσης.

Το θέμα της διαχείρισης του βιολογικού καθαρισμού επανέφερε ο Γιώργος Γουλτίδης. Ζήτησε να ενημερωθεί για το τι γίνεται με την λυματολάσπη που παράγεται και για το αν η μέθοδος του αναδόχου είναι πιστοποιημένη.  Στην απάντηση του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης είπε ότι ακολουθείται η ίδια μέθοδος διαχείρισης, την οποία χαρακτήρισε πρωτοποριακή  και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν έλαβε ο ανάδοχος πιστοποίηση. Είπε σε επόμενη συνεδρίαση θα απαντήσει με περισσότερα στοιχεία στον κ. Γουλτίδη.

900 άτομα κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του δήμου Βέροιας. Αυτό είπε ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και είπε ότι εκτός από τις πληροφορίες που μπορεί να βρει ο χρήστης, μπορεί να δεχθεί και ενημερώσεις τύπου alert στο κινητό του.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69