tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Συνεδρίασε την Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Πολλά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για τα νέα μέτρα που εμφανίζονται στον δήμο, μετά την ένταξη του στο «βαθύ κόκκινο», αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο (αναφορά σε άλλη ανάρτηση).

Πολλά συλλυπητήρια ακούστηκαν τόσο για την σύζυγο του δημοτικού συμβούλου Νίκου Αγγέλου όσο και για την δημοτική υπάλληλο Τούλα Μουστάκα που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.

Στην προ ημερησίας τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λέγοντας ότι μπαίνει πλέον πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις δήμων. Αυτό είναι καλό για τους μικρότερους δήμους κι έπρεπε να γίνει νωρίτερα, σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Κριτική από τους επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας, Παύλο Παυλίδη και Αντώνη Μαρκούλη, δέχθηκε ο δήμαρχος Βέροιας για την προσφυγή του στην δικαιοσύνη μετά από δημοσίευμα που θεώρησε ότι τον θίγει. Οι κ. Παυλίδης, Μαρκούλης κατηγόρησαν τον δήμαρχο για αυταρχισμό και τόνισαν ότι θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική που του ασκούν τα ΜΜΕ και όχι να τα ζητά να λογοκρίνουν ανακοινώσεις παρατάξεων μειοψηφίας.

Ερωτήσεις για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού δέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, από τους Παύλο Παυλίδη, Γιώργο Γουλτίδη και Συρμούλα Τζήμα. Στην απάντησή του σημείωσε ότι έχει οδηγηθεί σε δίκη μια περίπτωση που αφορά την μόλυνση της Τ66 η οποία αφορά την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο κ. Ορφανίδης και πριν γίνει η παραχώρηση της λειτουργίας στον εργολάβο. Επίσης, ο κ. Διαμάντης είπε ότι έχει γίνει μήνυση και στον σημερινό πρόεδρο για ρύπανση από πολίτη αλλά αυτή βρίσκεται στην φάση της προανάκρισης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις στην λειτουργία του βιολογικού και ότι αυτός λειτουργεί με τελειότητα.

Απαντώντας σχετικά με την πιστοποίηση της μεθόδου του αναδόχου (σε προηγούμενη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι δεν είναι πιστοποιημένη η μέθοδος), ο κ. Διαμάντης είπε ότι με την μέθοδο που λειτουργεί σήμερα ο βιολογικός το κόστος είναι 2 χιλιάδες ευρώ ενώ με άλλη πιστοποιημένη πρόταση που έγινε το κόστος θα ανέλθει στα 360.000 ευρώ. Με τα χρήματα που εξοικονομούνται, είπε ο κ. Διαμάντης, θα δημοπρατηθούν η αποχέτευση Σελίου και η ύδρευση στην περιοχή «Καλίγγα».

Για επικίνδυνα σημεία στα στηθαία λίγο πριν την γέφυρα Κούσιου και για περίπτερα που είναι κλειστά και πρέπει να «σηκωθούν» μίλησε ο κ. Στεφανόπουλος. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι θα τοποθετηθούν στηθαία τόσο στην περιοχή της νέας γέφυρας όσο και σε άλλα σημεία του δήμου. Επίσης υπογράμμισε ότι έχει γίνει μελέτη για την απομάκρυνση περιπτέρων και θα ενταχθεί σε αυτή και απομάκρυνση πινακίδων.

Πόσο κόστισε τελικά η Γέφυρα Κούσιου και αν έχει γίνει η παραλαβή του έργου της ανάπλασης, ρώτησε ο Μιχάλης Σουμελίδης. Για το κόστος της Γέφυρας, ο Άρης Λαζαρίδης είπε ότι θα γίνει ενημέρωση στο επόμενο συμβούλιο. Για την παραλαβή της ανάπλασης, ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι έγινε, ότι προέκυψαν κάποιες παρατηρήσεις και ότι ο εργολάβος κλήθηκε να κάνει ορισμένες διορθώσεις.

Την βεβήλωση του μνημείου Καρατάσου στον Στενήμαχο σχολίασε αρνητικά ο αντιδήμαρχος Κώστας Παλουκίδης.

Βολές για τις απευθείας αναθέσεις έργων δέχθηκε από τον Γιώργο Μιχαηλίδη η δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες και ενισχύθηκαν με τον τελευταίο νόμο, με αύξηση του ύψους των. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι οι μελέτες που εκπονεί ο δήμος, για τις απευθείας αναθέσεις, περιλαμβάνουν τις χαμηλότερες τιμές και πρόσθεσε ότι η κριτική της μειοψηφίας έχει στόχο να «λερώσει» την δουλειά που γίνεται από τον δήμο και την συγκεκριμένη αντιδημαρχία και έχει την αποδοχή των πολιτών.

Το έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις που θα κατατεθούν από την μειοψηφία.

Αντίστοιχη πλάκα με αυτή την Μακεδονομάχων, που κατασκεύασε ο δήμος Βέροιας, πρέπει να γίνει και με τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης υποστήριξε ο Θανάσης Δέλλας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69