tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Με ενός λεπτού σιγή για τους Έλληνες του Πόντου, που έχασαν την ζωή τους βάρβαρα  από τους Τούρκους διώκτες τους, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Πολλές αναφορές από όλες τις παρατάξεις, που τίμησαν με τις τοποθετήσεις την μνήμη των αθώων θυμάτων.

Για την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να δημιουργήσει δίκτυο πόλεων με ποντιακές κοινότητες ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Βέροιας. Στην τοποθέτησή του μάλιστα ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι σύντομα θα είναι μέλος του δικτύου και ο δήμος Βέροιας.

Σύσταση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να τηρούν τα μέτρα για την μη διάδοση του κορονοϊού, έκανε ο Παύλος Παυλίδης δηλώνοντας ότι συμφωνεί να τους δοθεί επιπλέον χώρος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους. Για το θέμα μίλησε και ο Δημήτρης Τσανακτσίδης τονίζοντας ότι εκτός από τους επιπλέον χώρους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντας έχουν αναπτύξει και περισσότερα τραπεζοκαθίσματα. «Θα πρέπει να λειτουργήσουν υπεύθυνα για να μην κλείσουμε ξανά» είπε ο κ. Τσανακτσίδης.

Κριτική στην κυβέρνηση για το πώς αντιμετωπίζει την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων άσκησε ο Αντώνης Μαρκούλης. Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης  και πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Αντίθετα, οι μαθητές συνωστίζονται σε τμήματα 25 ατόμων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» κάλεσε επίσης την δημοτική αρχή να σταματήσει τις εγκλήσεις εις βάρος ΜΜΕ και ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Ο κ. Μαρκούλης είπε τέλος ότι η Δημοτική Αρχή αντί να εξασφαλίζει στο νομικό της σύμβουλο (Παπαστεργίου) άδεια χρήσης οχημάτων, θα πρέπει να του παραχωρεί αυτοκίνητο με οδηγό για τις υπηρεσιακές του ανάγκες.

Ανεπαρκές χαρακτήρισε το κονδύλιο που λαμβάνουν οι δήμοι για την πυροπροστασία ο Γιώργος Μελιόπουλος. Ζήτησε επίσης από την Δημοτική Αρχή να το φέρει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν οι σύμβουλοι για το ποια μέτρα θα ληφθούν και ποιες είναι οι αδυναμίες που υπάρχουν.

Σε μαζικό ξεσηκωμό κάλεσε τους πολίτες μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Μελιόπουλος για να μην περάσει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο το χαρακτήρισε «έκτρωμα».

Με αφορμή διεκδικήσεις πρώην αντιδημάρχων, ο Χρήστος Τσιούντας ρώτησε αν ο δήμος Βέροιας είναι διασφαλισμένος ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι οι άμισθες αντιδημαρχίες προβλέπονται στον ορισμό τους και δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι στο μέλλον οι άμισθοι αντιδήμαρχοι και πρόσθεσε ότι μόνο η Γεωργία Μπατσαρά με επιλογή της δεν πληρώνεται έως και σήμερα.

Έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια των Παιδιών της Άνοιξης για την κατασκευή του κέντρου τους στον δήμο Βέροιας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Στάθης Κελεσίδης.

Ο κ. Κελεσίδης επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μέριμνα το επόμενο διάστημα στην αντιχαλαζική προστασία.

Ριζικές αλλαγές στην πλατεία Ωρολογίου επιθυμεί να δει η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα. Με αφορμή την συζήτηση για τις εργασίες που γίνονται, είπε ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή συθέμελα.

Επίδειξη οδικής ασφάλειας θα κάνει το επόμενο διάστημα στα σχολεία το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος στειρώσεων ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. Είπε ότι στειρώθηκαν περίπου 160 σκύλοι και 60 γάτες.

Με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης γνωστοποίησε ότι το πρώτο γκρουπ έφτασε στην Βέροια κι επισκέφθηκε την Συναγωγή.

Στα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Βέροιας αναφέρθηκε ο Στέργιος Διαμάντης. Η είδησή αφορούσε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Σέλι. Ο κ. Διαμάντης είπε ότι από τις 21 Μαΐου υπάρχει ανάδοχος και αυτές τις ημέρες γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών. «Τα καλύτερα έρχονται» είπε ο κ. Διαμάντης αφήνοντας υπόσχεση για περισσότερα έργα.

Συναυλία αλληλεγγύης με το μουσικό σχήμα «Μπούσουλας» θα πραγματοποιηθεί στα Ριζώματα στο «Μνημείο της Φύσης». Θα είναι μια μουσική διαμαρτυρία απέναντι στις διεκδικήσεις του δημοσίου στην γη των τοπικών κατοίκων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69