tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας (φωτογραφίες)

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια  για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη στο Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.

Την κυρία Ράπτη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Γιώργος Σαλιάγκας, ενώ η Μαρίνα, κόρη του και ωφελούμενη του Κέντρου της προσέφερε λουλούδια και  ένα κόσμημα δώρο.

Η κα Ράπτη ενημερώθηκε από τον κ. Σαλιάγκα για την ταυτότητα του Κέντρου, τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τους στόχους του για την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ψυχικής υγείας. Η Υφυπουργός τον συνεχάρη για το σπουδαίο και ουσιαστικό έργο, που κάνουν για τους πολίτες της Ημαθίας, και τόνισε ότι έχει ήδη ενημερωθεί από τους Βουλευτές για τα ζητήματα που απασχολούν τους Ημαθιώτες.

Ο κος Σαλιάγκας τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ώστε να καλυφθούν πέρα από τη Βέροια και οι άλλες πόλεις και περιοχές του Νομού Ημαθίας. Επίσης άμεση προτεραιότητα έθεσε την επανένταξη του Κέντρου στο νέο ΕΣΠΑ για μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την απασχόληση και άλλων επαγγελματιών ψυχικής υγείας ώστε να ανταποκριθεί το Κέντρο στις ανάγκες του.

Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να προωθηθούν τα θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών – φροντιστών τους στα πλαίσια της ψυχικής μεταρρύθμισης (θεσμοθέτηση και στήριξη του φροντιστή, αύξηση των επιδομάτων ψυχικής υγείας, λειτουργία ΚΕΠΑ κ.λ.π.).

Να αναγνωριστεί ο αγώνας των οικογενειών – φροντιστών με την καθιέρωσή τους ως συνομιλητές και συνεργάτες του Υπουργείου Υγείας για όλα τα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, αφού είναι οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι και γνώστες των αναγκών των ψυχικά ασθενών.

Τέλος ζήτησε την άμεση οικονομική στήριξη του Συλλόγου για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών που έχουν να κάνουν με ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων και δράσεων.

υμπλήρωσε για ότα δικαιώματα και διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οι οικογένειες - φροντιστές τους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, μέλη του ΔΣ, επιστημονικοί συνεργάτες, εθελοντές και ωφέλιμοι του Κέντρου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης είπε ότι χρειάζεται η βελτίωση των δομών υγείας, με μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, καθώς επιτελούν σημαντικό έργο στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Μπαρτζώκας είπε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον συγκεκριμένο τομέα. Γίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια από το Υπουργείο, όμως δεν είναι εύκολη η κατάσταση καθώς έχουν στραγγίξει τα ταμεία. Οι έλλειψη χρηματοδοτήσεων αφήνει τρομερό κενό στις δομές, που προσπαθούν με ιδιωτικές προσπάθειες να καλύψουν λειτουργικά έξοδα.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΚΟΙΣΠΕ και Βεροιώτης Σωτήρης Κουπίδης και ο πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ Δεσμός Ηλίας Γραμματικόπουλος τόνισαν ότι θεσμικά θα πρέπει να βοηθούν αυτές οι δομές για να γίνουν βιώσιμες.

Ο Ιορδάνης, ένας από τους ωφελούμενους του Κέντρου, εξέφρασε τις σκέψεις τους και πως ωφελήθηκε ως μέλος του Κέντρου. Η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου ψυχίατρος Ειρήνη Τσίρκα συμπλήρωσε ότι οι ωφελούμενοι βγήκαν από την μοναξιά, σχετίστηκαν με άλλους ανθρώπους και ανέπτυξαν δεξιότητες.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69