tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Βέροιας για τα αδέσποτα

Γράφει ο Χρήστος Μακρίδης, δημοτικός σύμβουλος

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Βέροιας για τα αδέσποτα.

Όπου γι αυτήν, αρχικά θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας από μια πολυδιαφημιζόμενη συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί εδώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού θα έχει ήδη δημιουργηθεί ένας νέος δικτυακός τόπος (πχ. animals.veria.gr ή αυτή που υπάρχει ήδη που δεν ξέρω αν την γνωρίζουν έστω 100 δημότες μας), ενημερωτικό video και φυλλάδιo, ενημερωτικές αφίσες αλλά και τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, τα οποία και θα παρουσιαστούν σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Ασλάνογλου, αρμόδιος για θέματα αδέσποτων, σε μια τοποθέτησή του ανέφερε ότι η χωρητικότητα στο Δημοτικό μας Κυνοκομείο είναι μόλις 60-70 θέσεις και το προσωπικό για την περισυλλογή 3-4 άτομα που είναι σε ετοιμότητα κάθε ημέρα και κάθε ώρα.

Είναι λοιπόν παραπάνω από κατανοητό ότι το ζήτημα των αδέσποτων δεν θα λυθεί με ένα μαγικό ραβδί σε μια στιγμή. Θέλει χρόνο, επιμονή, υπομονή, εκπαίδευση, ευαισθησία, συλλογική δουλειά.

Υπογραμμίζω ότι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων έχει ανατεθεί από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στους δήμους, χωρίς καμία περαιτέρω στήριξη, πόρους και προσωπικό. Διαχειριζόμαστε αυτό το τεράστιο θέμα, με δικά μας μέσα και πόρους και με ελάχιστο προσωπικό. Η Κεντρική Διοίκηση οφείλει με απτές κινήσεις να μας βοηθήσει και όχι να μας μεταβιβάζει απλώς μια τέτοια αρμοδιότητα τόσο σοβαρή με τόσες ευθύνες, ανάγκες και απαιτήσεις. Τα σωματεία και οι εθελοντές έχουν άλλο ρόλο. Η κρατική παρουσία πρέπει να υπάρχει, επιτάσσεται να υπάρχει, με πράξεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις,

Πρέπει να εστιάσουμε σε δύο βασικά ζητούμενα: τον εθελοντισμό και τις υιοθεσίες.

Εθελοντισμός: Αγαπάμε την πόλη μας, προστατεύουμε τα αδέσποτα, δηλώνουμε εθελοντές φιλόζωοι στο Δήμο Βέροιας.

Υιοθεσία: Δεν αγοράζουμε, υιοθετούμε αδέσποτο. Κι αν δεν μπορεί να γίνει κάποιος «φυσικός κηδεμόνας», πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από εμάς ώστε να γίνει «εικονικός κηδεμόνας».

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής προσπάθειας σε αυτούς τους άξονες, η χαρά μας θα είναι μεγάλη καμαρώνοντας όλοι μας σε μια νέα μας ιστοσελίδα animals.veria.gr αλλά και στην παρουσία μας στα social media: facebook και Instagram.

• Να Δημιουργήσουμε ενημερωτικό βίντεο, φυλλάδιο και αφίσα, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ.

• Να Παρακολουθήσουμε διάφορα σχετικά σεμινάρια, και συνεχώς να αναζητούμε ευκαιρίες μάθησης και εκπαίδευσης.

• Να Αποκτήσουμε επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό αν αυτό είναι εφικτό στο χώρο του κυνοκομείου και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του κτηνιατρείου.

• Να Στηρίζουμε με διάθεση τροφών τα φιλοζωικά σωματεία και να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο μαζί τους.

• Να Είμαστε έτοιμοι ώστε να ανοίξουμε το χώρο του κυνοκομείου στα σχολεία και να διευρύνουμε το ωράριο λειτουργίας για όσους θέλουν να μας επισκεφτούν και να γνωρίσουν τα ζωάκια μας.

• Να Προγραμματίσουμε δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

• Να Σχεδιάσουμε ομιλίες και παρουσιάσεις σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγους, Εθελοντικές Οργανώσεις κλπ.».

Τα αδέσποτα φωνή δεν έχουν. Έχουν όμως ψυχή. Είμαστε όμως εδώ εμείς. Ας γίνουμε η φωνή που δεν έχουν.

Πρέπει να σκεφτούμε τα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Στο Δήμο μας πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα των αδέσποτων με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι το επίπεδο μιας κοινωνίας φαίνεται και από τον τρόπο που φερόμαστε στα ζώα. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Εμείς με τις υπηρεσίες μας πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα και ωριμότητα από όλους, μεταξύ των οποίων και των ιδιοκτητών δεσποζόμενων, προτρέποντας τους συμπολίτες μας να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Θα τους προσφέρουν πολλά μα εκείνα θα τους προσφέρουν ακόμα περισσότερα".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69