tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φιγούρες ζωγραφισμένες στο χέρι με παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδος (φωτογραφίες)

Ξύλινες φιγούρες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές από όλες τις περιοχές της Ελλάδος κατασκευάζει η Άννα Χλωροτύρη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Pin-ela στην Βέροια.

Η Άννα, μια ευφάνταστη καλλιτέχνης, ζωγραφίζει στο χέρι τις ξύλινες φιγούρες, τις ντύνει με τις παραδοσιακές φορεσιές που ράβει η ίδια και τις στολίζει με χειροποίητα κοσμήματα κι αξεσουάρ.

Η συλλογή περιλαμβάνει φιγούρες από 6 εκατοστά έως ένα μέτρο, ντυμένες με τις φορεσιές της Νάουσας – Γενίτσαροι και Μπούλες (αξιοσημείωτο είναι ότι η μάσκα είναι από φυσικό κερί όπως τα προσωπεία), της Αλεξάνδρειας – Ρουμπλούκι (το κεφαλομάντηλο κλέβει την παράσταση!), της Επισκοπής Ημαθίας, της Μάνης, της Κέρκυρας, της Καστοριάς, των Σερρών, της Ηπείρου, της Κρήτης κι άλλων περιοχών.

Ιδιαίτερες φιγούρες ο Εύζωνας, ο Πόντιος ή Πόντια, ο Βλάχος, ο Νησιώτης, ακόμη και τα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, όπως η Μπουμπουλίνα.

Τις διακοσμητικές φιγούρες που μπορείτε να τις προσφέρεται ως δώρο -είναι ιδανικό δώρο για συλλόγους- μπορείτε και να τις φορέσετε καθώς διατίθενται και ως κόσμημα.

Δείτε ένα δείγμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

View this gallery on Flickr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2331505450, 6982318912.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69