Ημαθία: Η μόλυνση της Τάφρου 66 συνεχίζεται – Κάτοικοι καταγγέλλουν αδιαφορία για ένα πρόβλημα 30 ετών
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και μάλιστα με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, για τους κατοίκους της Ειρηνούπολης. Η Τάφρος 66, ο υδάτινος αποδέκτης που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί ως «σημείο εκτόνωσης» για αγροτοβιομηχανικά απόβλητα, συνεχίζει και φέτος να αναδύει έντονη δυσοσμία, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.
«Εδώ και δύο μέρες ξεκίνησε να μυρίζει έντονα ποτάσα τις βραδινές ώρες», σημειώνουν αγανακτισμένοι κάτοικοι, προειδοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάσταση να επιδεινωθεί. Πρόκειται για ένα γνώριμο φαινόμενο που εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, με τις αρχές να αρκούνται σε ημίμετρα και υποσχέσεις, χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση.
«Ζούμε το ίδιο έργο εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν θέλει να το λύσει», τονίζουν κάτοικοι Πολυπλατάνου και Αγγελοχωρίου, οι οποίοι βλέπουν τις αντοχές τους να εξαντλούνται, καθώς το ζήτημα δεν αφορά μόνο την έντονη δυσοσμία, αλλά και τη μακροχρόνια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.
Η Τάφρος 66, που λειτουργεί ως αποστραγγιστικό κανάλι, μετατρέπεται για ακόμη μια χρονιά σε μια πηγή μόλυνσης, προκαλώντας αγανάκτηση αλλά και ανησυχία για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Οι κάτοικοι καλούν επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές να εγκαταλείψουν τη λογική της διαχείρισης «κατ’ ανάγκη» και να δώσουν επιτέλους μια οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που μετρά ήδη τρεις δεκαετίες.