tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόσκοποι: Ανιχνευτές από τέσσερις πόλεις της Ελλάδας ταξίδεψαν στη Σερβία

proskopoi veligradi

Από τους Προσκόπουλος ανακοινώθηκαν τα εξής: "8 Αυγούστου 2014. Το τρένο καταφτάνει από το Βελιγράδι και 30 κουρασμένοι έφηβοι, ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι 15 ωρών, γεμίζουν τον σταθμό τρένων της Θεσσαλονίκης. Αγκαλιές, φιλιά, γέλια, τραγούδι αποχαιρετισμού... Όλοι κοιτούν με απορία μια ομάδα τόσο διαφορετική αλλά τόσο δεμένη! Έξι κοινότητες ανιχνευτών από τέσσερεις πόλεις της χώρας μας (Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα) ενώθηκαν και έγιναν ένα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου που έλαβε χώρα στο 9ο Σερβικό Προσκοπικό Jamboree στην πόλη Bela Crkva της Σερβίας από τις 24 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου 2014.

Στην α΄ φάση της δράσης στην πόλη της Bela Crkva ,οι ανιχνευτές μας αντιμετώπισαν αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες για την εποχή ,και η Κοινότητα μας ήρθε σε επαφή με άλλους 1300 ξένους προσκόπους από χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι αποστολές από την Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία,Βοσνία, Σερβία και Ουκρανία, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Ελληνική βραδιά που οργανώσαμε, η οποία είχε την μεγαλύτερη επιτυχία από όσες εθνικές βραδιές έγιναν καθόλη την διάρκεια του Jamboree.

Στην β΄φάση της δράσης μας καιτά τις τελευταίες έξι ημέρες οι Ανιχνευτές μας, βρισκόταν στο Βελιγράδι εγκατεστημένοι στο παλιότερο γυμνάσιο της πόλης, στην περιοχή Ζέμουν. Εκεί είχαν την τιμή να συναντήσουν τον Πατριάρχη Σερβίας όσο και τον Πρόξενο της Ελληνικής Πρεσβείας, οι οποίοι βοήθησαν τους ανιχνευτές στην συλλογή πληροφοριών για τις έρευνες τους πάνω στην Ελληνοσερβική φιλία, τα ήθη & έθιμα της χώρας αλλά και τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου. Ακόμη, επισκεφτήκαν τον Ναό του Αγίου Σάββα, τον ζωολογικό κήπο Βελιγραδίου, το κάστρο Kalemegdan καθώς και τον πύργο όπου φυλακίστηκε και τελικά απαγχονίστηκε ο Ρήγας Φερραίος. Το τελευταίο βράδυ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Βελιγράδι διασχίζοντας τον Δούναβη με πλοιάριο και απέλαυσαν ένα γεύμα δωρεά του ξενοδοχείο Metropol Palace Βελιγραδίου.

Με το τέλος της δράσης μας ο στόχος της κοινότητας και το στοίχημα των βαθμοφόρων είχε επιτευχθεί. Πλέον δεν ήταν ανιχνευτές από διάφορες πόλεις (5ο/7ο Σ.Π. Αγίου Δημητρίου, το 1ο Σ.Π. Αλεξάνδρειας, το 5ο Σ.Π. Βέροιας, το 6ο Σ.Π. Φιλαρμονικής Θεσσαλονίκης και 1ου Σ.Π. Φιλοθέης Αθηνών αλλά ανιχνευτές μίας και μόνο κοινότητας , της Ελληνικής!

Παρόλα αυτά, κανένας από τους στόχους των ανιχνευτών μας δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα αν δεν είχαμε την πολύτιμη στήριξη των παρακάτω φορέων-επιχειρήσεων και ιδιωτών τους οποίους θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια :
· Ορθόδοξο Πατριαρχείο Βελιγραδίου
· Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι
· Εταιρία Cosmos Business Systems SA - Μεταμόρφωση Αττικής
· Ξενοδοχείο Metropol Palace στο Βελιγράδι
· Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος ΑΕ»
· Εταιρία KARIPIDIS Bros- Νάουσα Ημαθίας
· Φαρμακείο κ.Πετροπουλάκου Αικατερίνης – Π.Φάληρο Πειραιά

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την λέσχη μας στην οδό Γοργοποτάμου 7 (έναντι 16ου δημοτικού σχολείου Βεροίας) κάθε Σάββατο 12:30-15:00 και 17:00-20:00 ή να τηλεφωνήσεις στο 2331062821 / 6981008300 ή να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας στο www.proskopoi.gr".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69