tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΚΑΠΑ Βέροιας στην Ανδριανούπολη

kapa andrianoupoli

Από το ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ξεκινήσαμε το πρωί της Δευτέρας από την όμορφη Βέροια με προορισμό την αρχαία θρακική πόλη Ουσκουδαμα, την γνωστή σε όλους Αδριανουπολη.

Μετά από ενδιάμεσες στάσεις ,ο πρώτος μας σταθμός ήταν η Ραιδεστος ,η αρχαια Βυζάνθη.Εκει επισκεφθήκαμε το μεγαλο εμπορικο κεντρο Τεκιρα, γευτήκαμε το παραδοσιακό γλύκισμα χαλβα με τυρι. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην Αδριανουπολη και τακτοποιηθήκαμε στο φιλόξενο ξενοδοχείο Margi Hotel.

H 2η μέρα ηταν αφιερωμένη στο ιστορικό κέντρο της Αδριανουπολης με τα αξιοθέατα της.Με επίσημο αρχηγό την Κα Κικη Μουμτζιδου από το vergina trave Βεροίαςl ,επισκεφτήκαμε το μουσείο υγειας, αφεθήκαμε στην μουσική υπόκρουση από τους βυζαντινούς και αραβικούς ήχους που τους χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν τους ψυχικά ασθενείς του 1490. Στην συνεχεία προσκυνήσαμε την Βουλγαροορθοδοξη εκκλησια του Αγ. Γεωργίου και τέλος πήγαμε στο Τεμενος του Σελιμιγιε το οποίο χρίστηκε από τον ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονα ,τον Μιμαρ Σιναν το διάστημα 1569-1575.

Τέλος είχαμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε την κλειστή αγορά του κέντρου και να γευτούμε τους παραδοσιακούς κεφτέδες με αριανι και τα μοσχαρίσια συκωτάκια.

Η 3η μέρα ήταν η μέρα της επιστροφής. Πριν όμως περάσουμε τα σύνορα επισκεφθήκαμε την παλιά Ορεστιαδα,το Καραγατς το μέρος εκείνο οπου εγκαταστάθηκαν Έλληνες μετά την απελευθέρωση της Θράκης από τον ελληνικό στρατό το 1920,ειδαμε το ιστορικό μνημείο που συμβόλιζε την θυσία των Ελλήνων του Καραγατς για την παγκόσμια ειρήνη .

Αφήνοντας πίσω μας συγκινήσεις και έχοντας προσκομίσει πολλές εντυπώσεις από το ταξίδι μας ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το βραδύ μετά από ενδιάμεσες στάσεις στην φιλόξενη Ελλάδα φτάσαμε στην όμορφη Βέροια καληνυχτίζοντας την ζεστή παρέα.

Σε ολη την διάρκεια της εκδρομής η παρουσια της Κας Κικης Μουμτζιδου από το Vergina Travel ηταν πολύτιμη και μας ταξιδέψε με τις γνώσεις της στο παρελθόν ,στο παρόν και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον Κο Μπαζουκη Χρήστο οδηγό του vergina travel που με υπομονη και ευγενεια ηταν διπλα μας για κάθε επιθυμια μας .

Το Κ.Α.Π.Η. εκπροσώπησε η Κα Τσιτση-Σιουλη Αννα Εργοθεραπευτρια του ΚΑΠΗ. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Κ.Α.Π.Η που εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά και τίμησαν με την συμμετοχή τους τις δράσεις του Κ.Α.Π.Η Δ.ΒΕΡΟΙΑΣ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69