tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ένα χρόνο κλείνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

kentro karanastasi

Στις 9-10-2014 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας - Κορνηλία Καραναστάση κλείνει έναν χρόνο επιτυχούς, εύρυθμης, αλλά πάνω απ' όλα αποτελεσματικής λειτουργίας του.

Στα πλαίσια στήριξης των γυναικών του Κέντρου Συμβουλευτικής πέραν από την ψυχολόγο και υπεύθυνη του Κέντρου κα. Έφη Τσαπαροπούλου και την αρμόδια κοινωνική λειτουργό κα. Χαρά Νατσιοπούλου. Από την 1η Αυγούστου έτους 2014 εντάχθηκε στη δομή η κα. Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου ως νομική σύμβουλος. Η επιλογή των παραπάνω επιστημονικών ειδικοτήτων έχει ως στόχο την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της γυναικείας κακοποίησης.

Μέχρι σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξε 45 περιστατικά γυναικών - θυμάτων κακοποίησης, εκ των οποίων στατιστικά το 36% ανήκε στην ηλικιακή ομάδα των 30-40 ετών, το 56% εξ αυτών ήταν έγγαμες και το 67% ήταν άνεργες, ενώ όσον αφορά το μορφωτικό τους επίπεδο, το 26% από αυτές είχε ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα παραπάνω περιστατικά προέρχονται σε ποσοστό 74% από την πόλη της Βέροιας με την Αλεξάνδρεια να ακολουθεί σε ποσοστό 14% και τη Νάουσα 12%.

Ήδη από τον μήνα Αύγουστο όλα τα νέα περιστατικά πέραν από την ψυχοκοινωνική φροντίδα, έλαβαν και νομικές συμβουλές, οι οποίες ως επί το πλείστον αφορούν σε 1) ζητήματα διαζυγίου, 2) επιμέλειας ανηλίκων τέκνων και 3) διατροφής.

Όσον αφορά τις από τον μήνα Νοέμβρη 2013 ως και μήνα Αύγουστο 2014 δραστηριότητες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας - Κορνηλία Καραναστάση, πέραν των εγκαινίων, συνεντεύξεων σε ποικίλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δημοσίευση άρθρων, δημιουργίας ιστοσελίδας στο facebook, συμμετοχής σε ημερίδες με παράλληλη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και παρουσίαση βιβλίου, οι υπεύθυνες λειτουργίας του παραπάνω Κέντρου προώθησαν την παρουσίαση των ζητημάτων που αφορούν σε θέματα βίας εναντίον της γυναίκας όχι μόνο προς τις κατ' εξοχήν Υπηρεσίες που καθημερινά απασχολούνται με τέτοια θέματα όπως η Αστυνομία και οι τοπικοί φορείς, αλλά και ενώπιον άλλων ομάδων όπως οι εκπαιδευτικοί, τα ΚΑΠΗ, κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και άλλων φορέων πέραν των προδιαλαμβανόμενων, αυτή τη στιγμή προωθείται η υλοποίηση ημερίδων και ενημερώσεων σε σχολεία του νομού μας, σε γιατρούς, δικηγόρους, στην εκκλησία καθώς και σε άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Προς επισφράγιση της καλής συνεργασίας των φορέων του νομού Ημαθίας, υπεγράφη Άτυπο Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών και Παιδιών μεταξύ μεν του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας - Κορνηλία Καραναστάση, αφετέρου δε του Συλλόγου "Πρωτοβουλία για το Παιδί", του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης "Έρασμος", της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Επιτροπής Ισότητας, της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας καθώς και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων. Η συγκεκριμένη ενέργεια προωθούμενη από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας βρήκε πρόσφορο έδαφος και ενεργή ανταπόκριση από τους προαναφερόμενους φορείς, οι οποίοι εκδήλωσαν άμεσα την βούλησή τους για αρωγή και συμμετοχή στις δράσεις του παραπάνω κέντρου, συναινώντας στην υπογραφή του Άτυπου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α
Τηλ.: 23310- 65304
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69