tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα οδικής ασφάλειας αφιερωμένη στους 21 μαθητές του Μακροχωρίου (φωτογραφίες)

Στη μνήμη των 21 Μαθητών που έχασαν τη ζωή τους πριν 19 χρόνια στα Τέμπη, ήταν αφιερωμένη η σημερινή ημερίδα οδική ασφάλειας στο Μακροχώρι.

Εν όψει της επετείου του ατυχήματος και επειδή δεν θα γίνει και φέτος ο Αγώνας Δρόμου Μνήμης των 21 Μαθητών στο Μακροχώρι, λόγω της πανδημίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας "ΨΗΦΙΔΩΤΟ", σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και την Τροχαία Βέροιας, διοργάνωσαν αυτήν την επιμορφωτική εκδήλωση.

Το πρωί της Τετάρτης, η αίθουσα Δημήτρης Γκίμας στο ΕΑΚ Δήμου Βέροιας στο Μακροχώρι, γέμισε από μαθητές (περίπου 150 άτομα) της πρώτης τάξης του Γυμνασίου και Λυκείου Μακροχωρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου Ψηφιδωτό Βασίλης Ελευθεριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους 21 μαθητές της Α’ Λυκείου του Μακροχωρίου, που χάθηκαν στο ατύχημα στις 13 Απριλίου 2003 στα Τέμπη. «Κρατάμε τη μνήμη τους ζωντανή» ήταν το μήνυμά του κι ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Γυμνασίου Μακροχωρίου κος Μπίκος, ο οποίος είπε ότι το δυστύχημα αυτό στάθηκε η αφορμή για να αλλάξουν οι νόμοι επί της ουσίας στην Ελλάδα κι όχι τυπικά, όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «η Αγάπη» Νέας Νικομήδειας ενημέρωσε τους μαθητές για την δράση του συλλόγου, τα οφέλη που έχει κάποιος που γίνεται αιμοδότης και το συλλογικό καλό από αυτήν του την προσφορά.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Τροχαίας Βέροιας Μπάμπης Καϊλόγλου και Γιώργος Αντωνίου, μίλησαν στους μαθητές για την οδική ασφάλεια και ποιος είναι ο ρόλος της Τροχαίας υπηρεσίας.

Έπειτα ο ένας μαθητής μετά τον άλλο φόρεσαν γυαλιά προσομοίωσης (μέθης, ναρκωτικών, σωματικής κόπωσης κ.α.) και προσπάθησαν να βαδίσουν σε διαδρόμους με κωνικά εμπόδια. Τέλος όσοι ήθελαν ανέβηκαν στον προσομοιωτή ζώνης (βάση με κάθισμα που δείχνει το αποτέλεσμα από πρόσκρουση οχήματος με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα).

Την εκδήλωση στελέχωσαν εθελοντικά μέλη της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, στελέχη της μονάδας 390 ΠΑΠ, μέλη και φίλοι του συλλόγου Ψηφιδωτό.

Το παρόν έδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα και το μέλος του ΔΣ της τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου Βαλάντης Αθανασιάδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69