tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από τη μάχη της Δοβράς

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου, άρχισαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρα Βεροίας οι εορτασμοί για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ιστορική μάχη της Δοβρά. 

Πριν από την έναρξη του πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκε πάνδημη υποδοχή του ιστορικού Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821, το οποίο μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων ο Καθηγούμενός της Αρχιμ. Ευσέβιος Σπανός. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμ. Μεθόδιος Κολοβός, της τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης της Σινωπίτιδος από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την οποία μετέφερε ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας, καθώς και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το οποίο κόμισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αγίας Φιλοθέης - Ψυχικού Αθηνών και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου. 

Στη συνέχεια, μετά την ανάγνωση ειδικής ευχής, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του έργου υαλογραφίας στην κρήνη της Ιεράς Μονής, στην οποία απεικονίζεται η ιστορική μάχη της Δοβρά, για να θυμίζει στους ευλαβείς προσκυνητές τις θυσίες των ηρωικών προγόνων μας και του Ηγουμένου Γερασίμου, τον οποίο κρέμασαν οι Τούρκοι το 1822 στην πλατεία Ωρολογίου της Βεροίας, για να φοβηθούν οι Βεροιείς και να μην επαναστατήσουν. 

Ακολούθησε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον αύλειο χώρο της Μονής, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στον Εσπερινό συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Έλαβαν ακόμη μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Αρχιμ. Γεράσιμος Πετρολέκας, φιλοξενούμενοι κληρικοί και πατέρες της Ιεράς Μονής, ενώ έψαλε ο Iωάννης Χασανίδης με τη συνοδεία του.  

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και ευλαβείς προσκυνητές.  

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69