tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα διατροφολογίας κι ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ (φωτογραφίες)

 Ημερίδα διατροφολογίας κι ενημέρωσης με θέμα «Είμαι αυτό που τρώω» διοργάνωσε την Πέμπτη το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ).

Στον χαιρετισμό της η εθελόντρια διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Μιχαηλίδου Δαμιανίδου αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας μαζί με τις δασκάλες τους, τόνισε την σπουδαιότητα της σωστής διατροφής του ανθρώπου, για την αποφυγή μελλοντικών σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Σοφία Καραμελίδου από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, η οποία μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Βέροιας, Κωνσταντίνος Κοντοτάσιος.

Ο ιατρός – νευρολόγος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ Γιώργος Τσαλέρας προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας «το ΚΕΜΑΕΔ συνεχίζει την εξωστρεφή του δράση διοργανώνοντας ενημερωτικές ομιλίες – ημερίδες με θέματα σημαντικού ιατρικού ενδιαφέροντος. Στην σημερινή ημερίδα πρωταγωνιστεί το διαχρονικό κι επίκαιρο θέμα της διατροφής στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Όταν ο άνθρωπος μάθει να τρέφεται σωστά και απολαυστικά, συνδέεται συνειδητά με το σώμα του και την τροφή του, αποκτάει νέες δεξιότητες που προάγουν το βιοτικό του επίπεδο. Ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με τη διατροφή μας πρέπει να ξεκινήσει από την παιδική ηλικία. Μαθαίνοντας να μαγειρεύουμε και να τρώμε σωστά, μαθαίνουμε να ζούμε καλά».

Ο επιμελητής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Βέροια, Σδόγκος Ευάγγελος, έκανε μία διαδραστική παρουσίαση, που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της Βέροιας και του νομού, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικών σχολείων. Όσων αφορά το θέμα της καλής καρδιαγγειακής υγείας, μίλησε όχι μόνο για την σωστή διατροφή, αλλά και για την άσκηση, την αποφυγή τσιγάρου κι όλων των βλαβερών παραγόντων. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην συζήτηση με τον ιατρό.

Έπειτα, ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Ιωάννης Βασιλειάδης, μίλησε για την παιδική παχυσαρκία που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ποσοστά της στην Ελλάδα. Παρουσίασε εύκολους τρόπους ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να εκπαιδευτούν και να αλλάξουν ποιοτικά τον τρόπο ζωής τους και συνεπώς να μειωθούν τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας. Ο κ. Βασιλειάδης έδειξε απλά πράγματα διατροφικής εκπαίδευσης, τι μπορούμε να επιλέγουμε ή να αποφεύγουμε μέσα στην μέρα μας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους γονείς για την καθημερινότητά τους, και χρήσιμες ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα μέσα στην ημέρα.

Οι παρευρισκόμενοι μετά την ομιλία γεύτηκαν νόστιμα και υγιεινά σνακ που ετοίμασαν τα μέλη του ΚΕΜΑΕΔ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υψηλή εποπτεία του Δρ. Βογιατζή Ιωάννη, Συντ. Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Βέροιας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69