tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στα κόκκινα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Βέροιας για τον εθελοντή αιμοδότη

Με κόκκινο χρώμα, το χρώμα του αίματος, φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Βέροιας, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με τον Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας «η Αγάπη», για να τιμήσουν τον άγνωστο εθελοντή αιμοδότη, και να διαδώσουν  την εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, φωταγώγησαν το Δημαρχείο με κόκκινο χρώμα.

Δείτε την δήλωση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και της προέδρου του Συλλόγου Ευτυχίας Καδόγλου:

 

Η 14η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σωτηρία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας το αίμα τους εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

– να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

– να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

– να “μεταγγίσει” στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

«Αρκετοί από εμάς έχουμε βιώσει την αγωνία εύρεσης αίματος όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος το χρειάζεται. Τελευταία στιγμή, με την ψυχή στο στόμα, αναζητούμε ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους αυτόν ή αυτούς που θα μπορέσουν να προσφέρουν μια φιάλη αίμα για τον δικό μας άνθρωπο. Γι’ αυτό και καλούμε τους φίλους μας εθελοντές αιμοδότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, να ενισχύσουν το Σύλλογο μας Νέας Νικομήδειας <<Η ΑΓΑΠΗ>> στο Νοσοκομείο Βέροιας προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε την ανάγκη σε αίμα όσο το δυνατόν περισσότερων από εμάς που κάποια στιγμή ενδεχομένως βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε ένα χειρουργείο ή ακόμα και έντονη αιμορραγία", αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69