tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Είκοσι θηλάζουσες από την Βέροια συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Δημόσιο Θηλασμό

Για ακόμη μία χρονιά η Βέροια συμμετείχε στην γιορτή θηλασμού και μητρότητας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε στις 5 Νοεμβρίου, την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) – World Breastfeeding Week (WBW) έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action - WABA) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Νοεμβρίου. 

Στην Βέροια εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας, με την εκπρόσωπό της Δήμητρα Αποστόλου.

Το πρωί της Κυριακής, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελιάς, μανούλες θηλάζουσες, εγκυμονούσες, γονείς με τα παιδιά τους, επαγγελματίες υγείας (μαίες) αλλά και γυναίκες που πέρασαν  από το στάδιο του θηλασμού, για να συμμετάσχουν σε αυτήν την γιορτή της μητρότητας, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση τόσο των γυναικών όσο και των συζύγων τους, καθώς και οι δύο γονείς δρουν υποστηρικτικά στον μητρικό θηλασμό, αλλά και στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού των βρεφών.

Στις 12 το μεσημέρι, περίπου είκοσι γυναίκες θήλασαν δημόσια, με σκοπό την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση γεύτηκαν γλυκά κι αλμυρά εδέσματα, πήραν ως δώρο το βραχιόλι της Ομάδας, που κάθε χρόνο ανανεώνεται και κυκλοφορεί σε νέα χρώματα, μπρελόκ με μήνυμα ‘Θηλάζω’ και μαγνητάκια. Όσα παιδιά παραβρέθηκαν ζωγράφισαν εικόνες με θηλάζουσες μητέρες ή έπαιξαν με πλαστελίνες, κι όλα αυτά υπό τις παιδικές μελωδίες που γέμισαν ευχάριστα τον χώρο.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε κλήρωση με τις τυχερές να κερδίζουν δύο μενταγιόν, μια κούπα με φωτογραφία τυπωμένη δώρο από την Ομάδα και μία κούπα δώρο από την χορηγό της εκδήλωσης, την φωτογράφο Σοφία Ελευθεριάδου, studio eidolo.

View this gallery on Flickr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69