tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο ρυθμό της γιορτής του ξινόμαυρου η Νάουσα

Στο ρυθμό της γιορτής του ξινόμαυρου κινείται η πόλη της Νάουσας αυτό το τριήμερο.

Για ένατη χρονιά,ο Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας διοργανώνει την μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας του ξινόμαυρου, «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ», στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Νάουσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με πάρτι στο ΜAISON στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι επισκέπτες διασκέδασαν με φαγητό, μουσική και φυσικά ξινόμαυρο.

Το Σαββατοκύριακο, οι πόρτες του κτηρίου Βέτλανς άνοιξαν στους επισκέπτες, για γευστική δοκιμή. Είκοσι δυο οινοποιοί, ντόπιοι παραγωγοί και μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας σέρβιραν τα κρασιά τους στους οινόφιλους. Είκοσι δύο διαφορετικά ξινόμαυρα της ζώνης ΠΟΠ του Ξινόμαυρου Νάουσας.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν θεματικές εκδηλώσεις από οινολόγους γι αυτή την μοναδική ποικιλία, ενώ την Κυριακή ημερίδα με θέμα τον οινοτουρισμό και συζήτηση για την καταχώρηση της «Αμπελοοινικής τέχνης και παράδοσης του Ξινόμαυρου κρασιού Νάουσας» στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Επιπλέον, την Κυριακή τα οινοποιεία παρέμειναν ανοιχτά για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες επισκεπτών. Οι πιο τολμηροί επέλεξαν βόλτα με άλογα του Ιππικού Συλλόγου Νάουσας, μέσα στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής.

View this gallery on Flickr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69