Πρώτος σ’ όλη την Ελλάδα μαθητής του 4ου ΓΕ.Λ Βέροιας
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

O μαθητής της Α΄ τάξης του 4ου ΓΕΛ Βέροιας Στέργιος Νακίτσας, διακρίθηκε στον 35ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025 με συμμετοχή μαθητών Λυκείου από όλη την Ελλάδα.
Ο Στέργιος, εκτιμώντας και πιστεύοντας στην αξία της γνώσης, με στοχοπροσήλωση και κατάλληλη προετοιμασία κατέλαβε το 1ο Βραβείο με αποτέλεσμα την πρόκριση του αυτοδικαίως στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής 2025, η οποία θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2025, στην Οχρίδα κάνοντας όλη τη σχολική κοινότητα του 4ου ΓΕ.Λ περιχαρή και υπερήφανη.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς προώθησης της επιστημονικής σκέψης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και η διάκριση του Στέργιου αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας και του υψηλού επιπέδου γνώσεων που έχει κατακτήσει.