tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κατάλληλο χώρο στέγασης ζητά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Την προσωρινή μετεγκατάσταση σε κατάλληλο χώρο (πχ πρώην εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στις Βαρβάρες) και στη συνέχεια ανέγερση του νέου διδακτηρίου στο Ταγαροχώρι διεκδικεί ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Γι αυτό τον λόγο έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Το θέμα εισηγήθηκε η πρόεδρος, η κ. Παρίση η οποία στις παρακάτω θέσεις που μοιράστηκαν σε όλους τους συμβούλους. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποστηρίζει:

"Το Μουσικό σχολείο Βέροιας ξεκίνησε την λειτουργία του 7 χρόνια πριν στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα όπως οι αίθουσες για την μουσική παιδεία, οι καθηγητές, οι τουαλέτες, κ.α.

Κατά τη Σχολική Χρονιά 11-12 μεταφερθήκαμε στην φυσική μας έδρα, στο Σχολικό συγκρότημα δίπλα από το Μπάσκετ. Οι αιτήσεις των μαθητών για εισαγωγή στο σχολείο μας ήταν :

Για την Σχολική Χρονιά 12-13 οι αιτήσεις ήταν 30 πέρασαν όλοι πήραμε 24
Για την Σχολική Χρονιά 13-14 οι αιτήσεις ήταν 30 πέρασαν όλοι πήραμε 24
Για την Σχολική Χρονιά 14-15 οι αιτήσεις ήταν 47 πέρασαν 40 πήραμε 24
Για την Σχολική Χρονιά 15-16 οι αιτήσεις ήταν 48 πέρασαν 44 πήραμε 24

Όπως καταλαβαίνετε, κάθε χρόνο οι αιτήσεις για την φοίτηση των μαθητών στο Σχολείο ξεπερνούν σε αριθμό ακόμη και το επιτρεπτό όριο των δύο τμημάτων και κατά συνέπεια, με αίτιο τον περιορισμό του χώρου, (ο οποίος επίσης, δεν ενδείκνυται για την λειτουργία Μουσικού Σχολείου, ούτε από την υποδομή του. ούτε από τις αίθουσες που διαθέτει) καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγωγής του συνόλου των αιτούντων μαθητών στο 1 ο έτος του Μουσικού σχολείου, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αναγκαστικά ένα μόνο τμήμα ανά έτος, και να χάνονται από την πόλη της Βέροιας πολύτιμες μουσικές μαθητικές μονάδες, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην τοπική οικονομία, μέσα από εκδηλώσεις, τουριστικές προβολές και άλλες δράσεις.

Επίσης από την επόμενη χρονιά όπου και όλα τα τμήματα πλέον θα είναι πάνω από 24 άτομα, η διδασκαλία στον υφιστάμενο χώρο θα είναι ανέφικτη. Πιστεύουμε ότι η λειτουργία ενός μοναδικού μουσικού τμήματος ανά έτος προσβάλει τον Δήμο της Βέροιας με τέτοια πολιτισμική κληρονομιά όταν σε μικρότερους Δήμους σε όλη την χώρα λειτουργούν πολλαπλάσια τμήματα, όπως π.χ. στον Δήμο Πτολεμαΐδας. στον Δήμο Σιάτιστας και αλλού.

Από την μετεγκατάσταση στο χώρο του Μπάσκετ και μετά, έγιναν ενέργειες από τον σύλλογο μας, τον σύλλογο καθηγητών κλπ ώστε να ολοκληρωθεί η ανέγερση του Σχολείου στο Ταγαροχώρι. όπου παρεμπίπτοντος, έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση του Σχολείου, αλλά δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι η νέα Δημοτική αρχή είναι στο πλευρό μας για την ανέγερση του Σχολείου αλλά δυστυχώς οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας μας κρατούν ακόμα σε σχέδια επί χάρτου. Ο σύλλογος μας είχε συναντήσεις με όλους τους φορείς τόσο για το θέμα της μετεγκατάστασης όσο και με το θέμα της ανέγερσης του νέου Μ.Σ. Όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζετε στο γεγονός ότι κωλυσιεργούν οι υπηρεσίες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών".

Την θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στήριξε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αλέκος Μόσχος.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι στο θέμα της διεκδίκησης των εγκαταστάσεων του πρώην Πανεπιστημίου προέκυψε πρόβλημα με την διεκδίκηση τμήματος από την αρχαιολογία. "Η αρχαιολογία ήθελε έναν χώρο για να συντηρεί τα ψηφιδωτά. Εμείς προτείναμε να παραχωρήσουμε στην αρχαιολογία τον χώρο των παλαιών σφαγείων (χώρος στέγασης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης) και μεταφέραμε στο Υπουργείο την πρόταση μας" είπε ο κ. Βοργιαζίδης μεταφέροντος την ικανοποίηση του Υπουργείου. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να χωρέσουν στις Βαρβάρες Μουσικό Σχολείο και Αρχαιολογία, απάντησε ότι θα βρεθούν τα χρήματα αν γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου και τέλος υπογράμμισε ότι αν δεν βρεθεί λύση με τις Βαρβάρες, το σχολείο θα παραμείνει εκεί που στεγάζεται σήμερα.

"Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Θα πάμε το θέμα παραπέρα, θα το δημοσιοποιήσουμε και ας απαντήσει η αρχαιολογία γιατί μπαίνει εμπόδιο σε ένα σχολείο" υπογράμμισε η κ. Παρίση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69