tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προτάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Βέροιας για την αντιμετώπιση του covid-19

Πολλά σχολεία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία με βάση τις δικές τους ιδιαιτερότητες (κτιριακές, κλιματολογικές, αριθμος παιδιών).

Σ' αυτό αποσκοπεί και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας "Μελέτειο".

Αναλυτικά η επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς αναφέφει:

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Βέροιας, αποφασίστηκε να συσταθεί η παρούσα επιστολή, καταθέτοντας προτάσεις για καλύτερες συνθήκες και ασφαλέστερο περιβάλλον με παρουσία των παιδιών μέσα στις αίθουσες. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης μας κατά τους χειμερινούς μήνες, τον μεγάλο αριθμό των παιδιών σε πολλές αίθουσες και γενικότερα παράγοντες τους οποίους θα διευκόλυναν την αντιμετώπιση του covid-19 προτείνουμε τα εξής:
 
1. Υποχρεωτική θερμομέτρηση κατά την είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του Σχολείου. Με τον τρόπο αυτό θα απομονωθούν άμεσα κρούσματα τα οποία είναι εμπύρετα και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν εκτός από covid-19 οποιαδήποτε άλλη ίωση η οποία εάν μεταδοθεί θα προκαλέσει αναστάτωση στο Σχολείο και περιττές καραντίνες.
 
2. Με τον κίνδυνο να κρυολογήσουν τα παιδιά έχοντας τα παράθυρα για μεγάλο διάστημα ανοιχτό όπως προβλέπει η εγκύκλιος, θα ήταν λογική και λειτουργική η αγορά ιονιστών ώστε να επιτευχθεί καθαρισμός του αέρα χωρίς να είναι τα παράθυρα ανοιχτά παρά μόνο στα διαλείμματα. Στην περίπτωση που εγκρίνετε την αγορά αυτήν ο Σύλλογος μας διαθέτει το ποσό των 1000€ ώστε να καλυφθεί μέρος της αγοράς (πιθανό κόστος αγοράς από 2000€ έως 2500€). Η χρήση ιονιστών θα είναι ωφέλιμη και για την μετά covid εποχή γιατί θα καθαρίζεται ο αέρας στις αίθουσες από μικρόβια και ιούς χωρίς να χρειάζεται ν’ ανοίγουν τα παράθυρα συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες.
 
3. Να βρεθεί λύση ώστε στην κάθε αίθουσα να βρίσκονται όχι πάνω από 15 Μαθητές για να κάθονται μόνοι τους στα θρανία. Στην περίπτωση αυτήν τίθεται στην πρωτοβουλία του Δ/ντη και του Συλλόγου διδασκόντων να βρεθεί λύση πως θα επιτευχθεί αυτό. Μία σκέψη του Συλλόγου μας, είναι σε τάξεις τις οποίες οι μαθητές ξεπερνούν τους 15 να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία όπως τον περασμένο Μάιο- Ιούνιο ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση που σκεφτεί ο Σύλλογος διδασκόντων η οποία είναι λειτουργική, ασφαλής και αποτελεσματική για την διδασκαλία των παιδιών.
 
4. Δωρεάν υποχρεωτικός έλεγχος τεστ σε εκπαιδευτικούς σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
 
Πιστεύουμε ότι πέραν των εντολών των εγκυκλίων, τα σχολεία θα μπορούσαν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ασφαλέστερης λειτουργίας με βάση τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, τις κτιριακές ενεργειακές δυνατότητες του κάθε
Σχολείου και τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο Σχολείο, χωρίς να αλλοιωθεί το πρόγραμμα της ετήσιας σχολικής ύλης σημαντικά. Να σκεφτούμε μόνο ότι 2 μήνες τα παιδιά μας παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεεκπαίδευσης, πολύ χειρότερος τρόπος εκπαίδευσης από τις παραπάνω προτάσεις μας.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου Δ.Σ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΩΤΕΙΝΙΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

1. 2ο Δ.Σ ΒΕΡΟΙΑΣ

2. Δ/ΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

3. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

4. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

6. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69