tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Σπάμε τη σιωπή»: Το μήνυμα της δράσης κατά της βίας των γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, την Πέμπτη η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας (Ε.Ε.Κ.Α.Η.) διοργάνωσε εκδήλωση στον πεζόδρομο Ιπποκράτους & Π. Ηλία στην Βέροια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας Φύλων και συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό Μ.Α.μ.Α., το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και η Φεμινιστική Ομάδα Βέροιας «Κιλοτίνα».

Γύρω από γυναικεία παπούτσια, γυναικών που λείπουν, οι παρευρισκόμενοι ανέδειξαν το ζήτημα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Τόνισαν ότι υπάρχουν φορείς που μπορεί η κάθε γυναίκα να ζητήσει βοήθεια και να ζήσει ελεύθερη από τον φόβο της βίας.

«Φτάνει πια» σε κάθε μορφή κακοποίησης, ψυχική και σωματική…«Σπάμε τη σιωπή" - «Ακούμε με τα μάτια μας»… Ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη δράση ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης. Με την ελπίδα του χρόνου την ίδια μέρα να έχουν μειωθεί τα κρούσματα βίας και γυναικοκτονιών.

[3:16 κ. Βάσογλου, 3:17 κ. Αξούριστου, 7:07 κ. Μπαντή, 11:42 κ. Τζήμα, 13:30 συνθήματα, 15:55 κ. Γκόρη, 16:44 κ. Στεφανάκη, 18:25 κ. Αναγνώστου]

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της ΕΕΚΑΗ Ζαρειφή Βάσογλου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χαρά Αξούριστου, η εκπρόσωπος της «Κιλοτίνα» Άννα Μπαντή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Ισότητας Φύλων Συρμούλα Τζήμα, η πρόεδρος της ΜΑμΑ Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη και η επιστημονική σύμβουλος – Σχολική Ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη.

Η αντιπρόεδρος της ΕΕΚΑΗ Ευρυδίκη Γκόρη φώναξε τα ονόματα των γυναικών που έχασαν άδικα τη ζωή τους από τους συντρόφους τους, ενώ παράλληλα ακούστηκαν συνθήματα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69