tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου και με συνθήματα απευθύνθηκαν στην Υπουργό Παιδείας για να ακουστούς τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές διέσχησαν την πόλη φωνάζοντας συνθήματα, τραγουδώντας, έως ότου να καταλήξουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έγραψε γράμμα, το οποίο απευθύνεται στην Υπουργείο Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όλα τα γράμματα συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας και θα αποστελούν στο Υπουργείο ώστε οι αρμόδιοι να βρουν λύσεις για τα προβλημα που απασχολούν τους μαθητές.

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

1) Ελλείψεις καθηγητών και μουσικών οργάνων

2) Αποπεράτωση κτηριακών μονάδων (ακόμα το λύκειο δεν έχει τουαλέτες)

3) και το κυριότερο, οι μαθητές απαιτούν Απολυτήριο με πιστοποίηση μουσικών σπουδών. 

"Για ακόμα μια φορά μέσα στο 2021 ξανά κάναμε μουσική πορεία στην Βέροια. Και παρόλο που σε αυτήν την ηλικία συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μας ακούει κανείς, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε  ότι μπορείτε να ελπίζετε σε εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζομαστε. Επειδή η υπουργός Παιδείας δεν μας ακούει,  ταχυδρομήσαμε τις ελπίδες μας" ανέφεραν οι μαθητές.

Επίσης σημείωσαν: "Σαν μαθητές του μουσικού σχολείου για ακόμα μια φορά δεν κάναμε ένα βήμα πίσω, αλλά προχωρήσαμε μπροστά γιατί ακόμα είμαστε παιδιά και ελπίζουμε. Θα σταματήσουμε να αγωνιζομαστε όταν θα σταματήσουμε να νιώθουμε παιδιά ,και αν τότε πάψει η φαντασία να μας ονειροπολεί θα είναι η στιγμή που θα πρέπει να φοβηθούμε γιατί τότε δεν θα υπάρχει ελπίδα. Είμαστε κουρασμένοι και πολλά παιδιά απουσιάζουν επειδή κρύωσαν κατά την διάρκεια της κατάληψης. Δεν αρρώστησσανε από επιλογή αλλά επειδή δεν μας άνοιγαν το κτήριο. Το κτήριο που αφήσαμε επίτηδες ανοιχτό ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της θέρμανσης. Το κτήριο δεν άνοιξε για τυπικούς λόγους. Για αυτό πριν ξανά αρρωστήσουμε σας ζητάμε για τυπικούς λόγους 
 
Να μας φέρετε καθηγητές στο σχολείο 
 
Να εγκατασταθούν τουαλέτες στο λύκειο για υγειονομικούς λόγους  
 
Και να αναγνωρίσετε τον κόπο μας με ένα απολυτήριο που περιλαμβάνει πιστοποίηση μουσικών σπουδών
 
Δεν ζητάμε τίποτα το παράλογο παρά μόνο ισότιμη μεταχείριση.
 
Επειδή είμαστε μικροί δεν παύει να σημαίνει ότι είμαστε σημαντικοί.
 
Κάθε παιδί που βρίσκεται εδώ έδωσε το χαρτζιλίκι του ώστε να πάρουμε γραμματόσημα και να στείλει το γράμμα του στο υπουργείο Παιδείας. Αν και τότε μας αγνοήσετε θα πάψουμε να πιστεύουμε ότι με διάλογο λύνονται όλα.
 
Ο καθένας είναι κάποιος και ας είναι μικρός".
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69