tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας στο Dierdorf της Γερμανίας

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας υλοποιεί την πρώτη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS KA229 για τα έτη 2020-2023.

Τίτλος του προγράμματος είναι Earthucation – Enough for all!? European schools for sustainability and Sufficiency (σε ελεύθερη μετάφραση: H Εκπαίδευση για την αειφορία στα Σχολεία της Ευρώπης) και συμμετέχουν σχολεία απο την Γερμανία, την Ιταλία και την Λετονία.

Στη πρώτη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών που πραγματοποιήθηκε στο Martin Butzer Gymnasium στο Dierdorf της Γερμανίας απο 21/11-27/11/2021 συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία –Νεφέλη Ατματζίδου, Λευτέρης Κουπίδης, Χρυσούλα Κουκουτέγου, Αντώνης Μουρτζίλας και Άννα Νίκα συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Αγγελική Γιαννάκη και Πρόδρομο Τουφεξή.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση η ομάδα ασχολήθηκε με την θεματική Mindfulness( Ενσυνειδητότητα) μέσα από βιωματικές κυρίως δράσεις όπως ασκήσεις αναπνοής και παιχνίδια στο δάσος.Συμμετείχαν επίσης σε μαθήματα Αγγλικών, Μαθηματικών και Θρησκευτικών.

Η ομάδα είχε ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πόλη του Κόμπλεντζ, να επισκεφτεί το εντυπωσιακό κάστρο του με θέα τους ποταμούς Ρήνο και Μόζελ και να πάρει μια γεύση από την εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις υπαίθριες αγορές.

"Η φιλοξενία των μαθητών στις οικογένειες αλλά και των Γερμανών συναδέλφων πραγματικά μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανυπομονούμε να τους την ανταποδώσουμε στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στη Βέροια" αναφέρει η α ακοινωση του σχολείου. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69