tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διάλεξη με θέμα την κυβερνοασφάλεια πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Διάλεξη με θέμα «Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια - Ένα πεδίο προκλήσεων - Καλές πρακτικές και πηγές αξιοποίησης» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης, με αφορμή την ασφαλή ημέρα για το διαδίκτυο, με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ. ε.α.  Ειδικό σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνο-Εγκλήματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου λέγοντας ότι η διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας ανέδειξε νέες προκλήσεις  με διαρκείς κινδύνους. Η απάντηση στο θέμα της κυβερνοασφάλειας θα δοθεί από το εκπαιδευτικό σύστημα, εκπαιδεύοντας τα παιδιά ήδη από μικρή ηλικία.

Στη συνέχεια ο κος Παπαπροδρόμου με απλό και κατανοητό τρόπο αναφέρθηκε στο σημερινό κυβερνοοικοσύστημα που είναι πολύπλοκο, σύνθετο και προκαλεί αβεβαιότητες. Αναφέρθηκε στο τοπίο των κυβερνοαπειλών, στις μορφές των κυβερνοεγκλημάτων, στις πολιτικές πρόληψης και τις καλές πρακτικές. Τόνισε ότι η εκπαίδευση των παιδιών θα πρέπει να ξεκινήσει από τα προνήπια, ενώ έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην συνεργασία των εκπαιδευτικών φορέων ώστε η σωστή πληροφόρηση να φτάσει στον τελικό αποδέκτη, τον χρήστη του διαδικτύου.

Απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού και ακολούθησε συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδειάς και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

Ο Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.

View this gallery on Flickr

Η διάλεξη μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι YouTube της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Δείτε το πληροφοριακό έντυπο που παρουσίασε ο κος Παπαπροδρόμου:

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69