tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Άνοιξη υποδέχθηκε «Το Σπίτι στο Λιβάδι» με "Χελιδονίσματα" και δράση για το περιβάλλον (φωτογραφίες)

«ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ»

«ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ»,

«ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ»,

«ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»

Με τα μηνύματα αυτά δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης» τα παιδιά του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου & Παιδικού Σταθμού «Το Σπίτι στο Λιβάδι» της Ελένης Ζυγανιτίδου στην Βέροια, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας κατά της κλιματικής αλλαγής.

Κρατώντας στα χέρια ζωγραφιές με μηνύματα για το περιβάλλον και καλάθια με λουλούδια που μοίραζαν στους περαστικούς, τραγουδώντας γιορταστικά τραγούδια για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη, που επιβεβαιώνει την παρουσία της με την άφιξη των χελιδονιών και με τη συνοδεία των γονέων τους και των νηπιαγωγών τους, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο πρωινό του Σαββάτου.

Από τα αρχαία χρόνια, η επιστροφή της Άνοιξης γιορταζόταν ιδιαίτερα, γιατί Άνοιξη σημαίνει επιστροφή της ζωής, ανάσταση. Πρακτικά σημαίνει ότι πέρασαν οι δυσκολίες του χειμώνα και ξαναρχίζει ο κύκλος της γονιμότητας. Παλιότερα «τα χελιδονίσματα» τα τραγουδούσαν τα παιδιά όπως τα κάλαντα, από σπίτι σε σπίτι κρατώντας πάνω σε κοντάρι ένα στεφάνι με λουλούδια και στην κορυφή τοποθετούσαν ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού.

Έτσι το Νηπιαγωγείο «Το Σπίτι στο Λιβάδι» γιορτάζοντας την Άνοιξη συμμετείχε και υποστήριξε την πρωτοβουλία του WWF για το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον κόσμο, στέλνοντας μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69