tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας στην Κύπρο με πρόγραμμα Erasmus

Ο τομέας Γεωπονίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας πραγματοποίησε 14ήμερη μετακίνηση στην Κύπρο στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης Erasmus+.

Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου Ε.Κ. Βέροιας πραγματοποίησε 14ήμερη μετακίνηση (30 Μαρτίου – 12 Απριλίου 2024) στην Λεμεσό της Κύπρου στα πλαίσια του Διαπιστευμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus+ KA1 του σχολείου, με τίτλο: «Κλιματική αλλαγή και προσαρμοστικότητα, με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων».

Την Παιδαγωγική Ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας : Αντωνιάδου Μ., Βασιλειάδης Κ., Βελισσαρίδης Κ., Καραβαντές Χρ., Λάμο Ορ., Λέκα Κλ., Μπαλαμπούτης Β., Μπούχτσης Ί., Οικονόμου Κ., Παπαντωνίου Ν., Σιουκιούρογλου Ευγ., Σιουκιούρογλου Ευτ., Ταζίδης Χρ., Τουτουντζίδου Χρ., καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια του προγράμματος εκπαιδευτικός-γεωπόνος Ψιψίκα Κ. και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Μητρουσούδης Γ. και Ατματζίδης Δ.Πριν την κινητικότητα οι μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές για το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό μέρος του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι μαθητές παρακολούθησαν εισηγήσεις από γεωπόνους κι άλλους επιστήμονες σχετικά με τη γεωργία ακριβείας, την υδροπονική καλλιέργεια, την ανακύκλωση κι αφαλάτωση του νερού. Επιπλέον είχαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής τους στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπισκόπισης και Γεωπληροφορικής του Περιβάλλοντος (RSCy 2024 ).

Ακόμη επισκέφθηκαν : Ø Tο τμήμα Γεωπονίας του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)Ø Τους πειραματικούς σταθμούς ΤΟΧΝΗΣ (Εκπαιδευτικό Κέντρο Υδροπονίας) και ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ του Ίνστιτούτου Γεωργικών Ερευνών Ø Την Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/ΑυγόρουØ το Μουσείο Νερού και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (Σ.Υ.Λ.)Ø το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (Σ.Α.Λ.Α.) με το υπερσύγχρονο Εργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου ΝερούØ Τα ανθοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας ORTANZIAØ το ΦΡΑΓΜΑ του ΚΟΥΡΗ

Κατά την διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές εκτός από τα παραπάνω, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν :· Τους αρχαιολογικούς χώρους της Λεμεσού και της Πάφου· Τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα φυλακισμένα μνήματα και τη γραμμή ελέγχου στη Λευκωσία· Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια· το ΓεωΠάρκο Τροόδους

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69