tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της στην πόλη της Βέροιας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας και συγκεκριμένα την ομάδα μαθητών της Γ τάξης του Γυμνασίου που συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα, “Έλα στη θέση μου” και γιόρτασαν μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου συναντώντας έναν υπέροχο άνθρωπο και ισχυρό πρότυπο θετικής αντιμετώπισης της ζωής, τον συγγραφέα, Δημήτρη Αντωνίου με αφορμή το βιβλίο του ” Η τέχνη της αισιοδοξίας” με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου, Βασιλικής Μανασίδου.

Ο ακτιβιστής ΑΜΕΑ, Δημήτρης Αντωνίου σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής και με κεντρικό μήνυμα “μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, αρκεί να το θέλεις” αναφέρθηκε στη ζωή του, στο δυστύχημα που τον καθήλωσε στα δεκαέξι του σε αναπηρικό αμαξίδιο, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά (αυτός κι όσοι είναι αναγκασμένοι να κινούνται με αμαξίδιο) από την αδιαφορία αρχών και συμπολιτών αλλά και στη δύναμη που πρέπει να έχει κανείς ώστε να αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ζωής και να τα ξεπερνά.

Έδωσε επίσης πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές για την οδική ασφάλεια, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την κυκλοφοριακή αγωγή απαντώντας πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις τους.  Φεύγοντας, χάρισε στα παιδιά ένα βιβλιαράκι κόμικ (με δικό του κείμενο) με τίτλο” Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια”.

Οι μαθητές των δυο σχολείων συγκινημένοι αλλά κυρίως σοφότεροι και δυνατότεροι μετά την παρουσία του αντιλήφθηκαν πως η αισιοδοξία είναι μία “κατάκτηση¨ δυνατή σε όλους μας όπως ο κ.Αντωνίου εξηγεί στο βιβλίο του “Η τέχνη της αισιοδοξίας’’. Συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η θέληση και η διάθεση να ζήσεις τη ζωή χωρίς να αφήσεις μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Επιπλέον η συνάντηση ομάδων διαφορετικών σχολείων ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαθητές που ζουν μακριά, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να κάνουν καινούργιους φίλους.

Ο Δημήτρης Αντωνίου σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής αποτέλεσαν τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015. Συμμετέχει σε διαλέξεις -ομιλίες για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας και έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων, ένα θεατρικό έργο και ένα μυθιστόρημα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69