tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

access ban20

pistofidis ban1

Άνοιξε η αυλαία του Γαστρονομικού Φεστιβάλ “Imathia Quality” στα Γιάννενα

 Στην πλατεία Λιθαρίτσια στα Γιάννενα, το βράδυ της Παρασκευής, άνοιξε η αυλαία του Γαστρονομικού Φεστιβάλ “Imathia Quality”, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων της Ημαθίας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, που ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ήπεριο, με σκοπό να συστήσει στους Ηπειρώτες τον γευστικό και πολιτισμικό πλούτο της Ημαθίας.

Οι Γιαννιώτες που βρέθηκαν στην πλατεία είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξινόμαυρο κρασί από τα αμπέλια της Νάουσας, μοσχαρίσιο κρέας Βέροιας σε φετούλες, τσιγεροσαρμάδες, ρεβανί Βέροιας, βλάχικες πίτες με τσουκνίδα, γαλατόπιτα Σελίου, ποντιακό σιρόν, αλλά και εκλεκτές κομπόστες ροδάκινου, προϊόντα μέλισσας, αμυγδαλοβούτηρα και φουντοκοβούτηρα — μια παλέτα γεύσεων που έφερε στην Ήπειρο την αύρα του εύφορου κάμπου και των βουνών της Μακεδονίας.

Στο κέντρο της βραδιάς, ο σεφ Γιώργος Παλησίδης παρουσίασε τοπικά προϊόντα, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε ένα ζωντανό εργαστήρι γεύσης. Παράλληλα, ο Σύλλογος “Νταβέλης” Νάουσας ταξίδεψε τους θεατές στα καρναβαλικά μονοπάτια της πόλης, παρουσιάζοντας το πασίγνωστο έθιμο “Γενίτσαροι και Μπούλες”, που συγκίνησε και μάγεψε το κοινό.

Την επίσημη έναρξη κήρυξε ο υφυπουργός Λάζαρος Τσαβδαρίδης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία “ιδέα και όραμα που παίρνει σάρκα και οστά”. “Η Ημαθία δημιουργεί ένα ισχυρό brand name. Γευτείτε και γνωρίστε την”, είπε με νόημα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης ανήκε στη Νανά Καραγιαννίδου, ενώ εκ μέρους της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά, τον χαιρετισμό της μετέφερε η Νίκη Καρατζιούλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του “Imathia Quality”, τονίζοντας τη σημασία της εξωστρέφειας: “Είναι μια εμπειρία που ενώνει παραγωγούς και επισκέπτες· μια γιορτή γεύσης και πολιτισμού που ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και καινοτομίας.”

Από την πλευρά της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τις δύο περιοχές, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της Ημαθίας — “τα φρούτα, την πολιτιστική της κληρονομιά, τους βυζαντινούς ναούς” — και κάλεσε σε συνεργασία μέσω της Εγνατίας Οδού, “για να αλλάξει ο τόπος μας μέσα από συνέργειες”.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για την εξωστρέφεια και το χάρισμα του τόπου: “Η Ημαθία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Οφείλουμε να δείξουμε τα προϊόντα μας, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία μας στον κόσμο.”

Στο ίδιο πνεύμα, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων ευκαιριών: “Θέλουμε οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους· να ζήσουν και να δημιουργήσουν εδώ.” Παράλληλα, παρουσίασε τις επιχειρήσεις του δήμου που συμμετέχουν στη δράση.

Τον δήμαρχο Ιωαννιτών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πρέντζας.

Η Δρ. Γεωργία Στραγούλη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, παρουσίασε την “Εράτεινη Ημαθία” και ανέδειξε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό του τόπου, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

Η πρώτη βραδιά του φεστιβάλ έκλεισε μέσα σε αρώματα, γεύσεις και ήχους της Μακεδονικής γης — μια αληθινή γιορτή ταυτότητας και συνεργασίας, που απέδειξε πως η Ημαθία δεν είναι μόνο ένας τόπος παραγωγής, αλλά ένας τόπος δημιουργίας.

View this gallery on Flickr

color feel banner

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69