tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Επιμελητήριο έκοψε την βασιλόπιτα - Ποιους τίμησε (φωτογραφίες)

epimelitirio pita

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο το Επιμελητήριο Ημαθίας. Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και το φλουρί έπεσε στο εξαγωγικό τμήμα ενώ στα ατομικά πιτάκια στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας.

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος Νίκος Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στο δύσκολο σημερινό οικονομικό περιβάλλον εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι το 2015 εγγράφηκαν στο Επιμελητήριο 294 νέες επιχειρήσεις, κυρίως επιχειρήσεις εστίασης και έκαναν διαγραφή 482.

Τόνισε ότι η μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων φτάνει το 27% ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανέργων και ανθρώπων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου άσκησε κριτική στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση κάνει όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι. Είπε ακόμη ότι οι νόμοι που ψηφίζονται δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμιά αντίσταση στην τρόικα και ότι η πολιτική που ακολουθείται θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη.

Ο κ. Ουσουλτόγλου είπε ακόμη στην ομιλία του ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης επαγγελματιών και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν αντέχουν αλλά φοροεισπρακτικά μέτρα. «Δεν μπορεί να είναι συνέχεια τα ίδια υποζύγια, αυτοί που μπορούν να πληρώσουν γιατί ή θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ή θα φύγουν» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ακόμη ότι ακολουθήθηκε επτά χρόνια εσφαλμένη πολιτική με επιβολή φόρων αντί μείωση δαπανών του δημοσίου. «Να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις γιατί αν δεν του κάνουμε θα χαθούν και οι θέσεις εργασίας» σχολίασε και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην παραγωγή την μεταποίηση και την εξωστρέφεια με άφθαρτα και έμπειρα στελέχη. «Χαίρομαι που απαξιώθηκε το παλιό αλλά δεν μου αρέσει και το νέο που δεν έχει σχέδιο» είπε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της ΙΜΠ Υποστράτηγος κ. Νομικός, ο διοικητής της ΠΥΒ Επιπυραγός κ. Κουβακάς, ο διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης Ε.Λ.Α.Σ. Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κούγκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου κ.α.

{globalflash.gallery 192}

Τιμητικές διακρίσεις

Το επιμελητήριο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προχώρησε και σε μια σειρά βραβεύσεις. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Η Ζωίτσα Βουτσικίδου, η οποία ανήμερα της πρωτοχρονιάς έκλεισε τα 104 χρόνια της (γεννήθηκε το 1912). Η κ. Βουτσικίδου είναι η γηραιότερη δημότισσα Βέροιας. Οι δυο γιοί της Σταύρος και Στέφανος ασχολήθηκαν με το εμπόριο κρέατος και ήταν πολλά χρόνια μέλη του Επιμελητηρίου.

Ο Ευστράτιος Προύσσαλης από τη Νάουσα, συνταξιούχος κατασκευαστής επίπλων και τώρα πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ διετέλεσε και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Ο Παύλος Βάφας, συνταξιούχος έμπορος και για χρόνια αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.

Ο Αθανάσιος Παπαδήμας συνταξιούχος έμπορος ετοίμων ενδυμάτων αλλά και βιοτέχνης πυζαμών και εσωρούχων από την Αλεξάνδρεια.

Ο Παύλος Ιωαννίδης συνταξιούχος εργολήπτης ηλεκτρολόγος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ηλεκτρολόγων αλλά και πρόεδρος του Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων.

Η Αναστασία Βαρβαρέσου από τη Νάουσα βιομήχανος στον τομέα της νηματουργίας η οποία μετά από 35 έτη παρέδωσε την σκυτάλη..

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69