tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση με θέμα «Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία» πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία» διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην γεμάτη αίθουσα του πολυχώρου Ελιά, από εκπροσώπους των περιφερειακών Εργατικών Κέντρων και περιφερειακών κέντρων της ΓΣΕΕ, προέδρους σωματείων και μέλη τους, συνδικαλιστές, πολιτευτές, πολίτες κ.α.

Η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας Έλενα Ατσάλου απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας «πρόκειται για μια σημαντική ομιλία, γιατί απέναντι στις πολιτικές που μας επιβάλλουν υπάρχουν και οι δικές μας θέσεις και απόψεις επιστημονικά τεκμηριωμένες. Πρέπει να γυρίσουμε ξανά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις ώστε οι θεσμικοί εταίροι να διαμορφώνουν τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον κατώτατο μισθό και ότι αφορά τους εργαζόμενους. Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, θέλουμε να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας».

Ο Πρόεδρος ΓΣΕΕ & ΙΝΕ ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε πολιτική παρέμβαση πάνω στο θέμα του κατώτατου μισθού και στην κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία για το κόστος ζωής. Για τον κατώτατο μισθό είπε μεταξύ άλλων «όπως ο δημόσιος διάλογος στην Ευρώπη αφορά στο πως θα προστατεύονται τα εισοδήματα, τα νοικοκυριά, οι άνθρωποι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό να μην πέσουν κάτω από το όριο της φτώχιας».  

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, ο έκανε την επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος, παραθέτοντας την προσέγγισή τους για αυτό το σημαντικό θέμα, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, που καθορίζει το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ανθρώπων. 

Ανέδειξε τέσσερα επίκαιρα μείζονα ζητήματα:

  • Το κύμα της ακρίβειας που βιώνουμε τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο έχει οδηγήσει σε κρίση κόστους ζωής, με αρνητική επίδραση στο βιοτικό επίπεδο και στην καθημερινότητα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας και ειδικά των μισθωτών, των συνταξιούχων και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Ο κατώτατος μισθός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος του ύψους της αξιοπρεπούς διαβίωσης και είναι αναγκαία μια σημαντική αύξησή του.
  • Η διεθνής αβεβαιότητα δημιουργεί νέες εστίες αστάθειας που επιδεινώνουν τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας.
  • Η  προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων είναι μείζονα προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Στις διαφάνειες που προβλήθηκαν οι παρευρισκόμενοι είδαν στατιστικά στοιχεία του τι συμβαίνει με το ζήτημα του κατώτατου μισθού. 

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

View this gallery on Flickr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69