tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα για τους πωλητές λαϊκών αγορών παρουσιάστηκε στο Μακροχώρι (φωτογραφίες)

Ένα νέο πρωτοποριακό project παρουσιάστηκε στην γενική συνέλευση του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ημαθίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, στην γεμάτη αίθουσα του πρώην δημαρχείου Μακροχωρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα «Παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης και άρτιας πρότασης (project) για την οικονομική αναβάθμιση των μελών μέσω αύξησης των πωλήσεων». Πρόκειται για την δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα μπορούν να πουλούν ηλεκτρονικά παντού οι πωλητές τα εμπορεύματά τους.

Πριν την έναρξη της συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 21 Μαθητών που χάθηκαν πριν είκοσι χρόνια στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Ημαθίας Δημήτρης Σαμαράς είπε «Οι απαιτήσεις των λαϊκών αγορών είναι μεγάλες και είναι σημαντικός ο ρόλος τους στο ελεύθερο εμπόριο. Η λαϊκή αγορά δεν ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε την δυναμική να ανοίξουμε νέους δρόμους. Δημιουργούμε την δική μας επιχείρηση, με μηδενικό κόστος και μπορούμε να προσελκύσουμε να έρθουν σε εμάς αυτοί που δεν πάνε στην λαϊκή αγορά… Η Λαϊκή Αγορά Ελλάδος έχει μέλλον, όραμα και μπορεί να δυναμώσει».

Η δικηγόρος, υπεύθυνη του project Βεροιώτισα Μέλλιου (Λίνα) Λαμπρινή ανέλαβε να παρουσιάσει αυτό το νέο project, ιδέα του προέδρου Δημήτρη Σαμαρά, μια καινοτομία της Λαϊκής Αγοράς. «Πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα (www.laikhagora.com) όπου μέσω εγγραφής μπορούν να συμμετάσχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών και να προωθούν τα προϊόντα τους αποτελεσματικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Πρόκειται για ένα site με μεγάλη δυναμική, καθώς θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο / 7 ημέρες την εβδομάδα, δίνοντας την δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να κάνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας την παραγγελία του και να την παραλάβει στον χώρο του. Οι πωλητές αυτόματα θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους, το πελατολόγιο τους θα διευρυνθεί σε όλη την Ελλάδα και η χρήση θα τους προσφέρει πολλά οφέλη, όπως οι ανταγωνιστικές τιμές και η αποστολή παραγγελιών άμεσα. Το site απευθύνεται μόνο σε πωλητές λαϊκών αγορών όλης της Ελλάδας, θα έχει τοπική και πανελλήνια εμβέλεια μέσω διαφήμισης. Όσον αφορά το νομικό και φορολογικό κομμάτι δεν απαιτούνται έξτρα ενέργειες. Το κόστος εγγραφής στο site είναι 50 ευρώ το τρίμηνο και 200 ευρώ τον χρόνο. Είναι μία απλή διαδικασία και δεν πρέπει να φοβίζει τους ενδιαφερόμενους», είπε μεταξύ άλλων.

Το site δημιούργησαν, με μεράκι και όρεξη, δύο νέα παιδιά, ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Δημήτρης Ζήνας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους:

Ο Βουλευτής Αναστάσιος Μπαρτζώκας είπε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και πρωτοποριακό εργαλείο και προέτρεψε τους πωλητές να στηρίξουν το εγχείρημα, ώστε να μεταφερθούν τα εμπορεύματά τους σε όλη την χώρα.

Ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβραρίδης είπε ότι γνωρίζει τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες των λαϊκών πωλητών. Ο ίδιος θα βοηθήσει ώστε το μήνυμα των πωλητών λαϊκών αγορών να φτάσει στα κέντρα αποφάσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το σημαντικό έργο που γίνεται ώστε να δοθούν ανάσες οικονομικές και ψυχολογικές στην κοινωνία.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου είπε «ονειρευόμαστε μία καλύτερη αγορά. Το project μπορεί να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των λαϊκών αγορών, να δώσει επιπλέων λύσεις, διεξόδους».

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς αφού ευχήθηκε να ευοδωθεί η προσπάθεια, είπε ότι είναι ευκολία να παραγγέλνεις online και ότι θα είναι ο πρώτος πελάτης του site.

Ο Αντιδήμαρχος Νάουσας Αντώνης Καραγιαννίδης είπε ότι ο Δήμος μπορεί να σταθεί στο εγχείρημα αυτό και να διαθέσει χώρο στους πωλητές, ώστε να διεκπερεώνουν τις παραγγελίες (delivery) τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Μακεδονίας Θράκης Άγγελος Δερετζής είπε ότι για να πετύχει το εγχείρημα απαραίτητη είναι η βοήθεια από τους Δήμους.

Εκτός από τους παραπάνω ομιλητές, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαλάντης Κεχαΐδης, η ειδική σύμβουλος ΠΕ Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ Λίνα Τουπεκτσή, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Γης και Θαλάσσης, Γεώργιος Ουζουνίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Γερασιμόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Κιλκίς Κώστας Γρίβας και πωλητές λαϊκών αγορών από όλο τον νομό Ημαθίας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69