tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δωρεά μυελού των οστών - Ομιλία στην Βέροια για την αλτρουιστική πράξη που χαρίζει ζωή (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που τιμάται στις 19 Σεπτέμβρη, και την επίσημη έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Βέροιας με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πάτρας, διοργανώθηκε ομιλία με θέμα την Δωρεά Μυελού των Οστών, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΥ Βέροιας, Σταμάτη Θεοφανή.

Χαιρετισμό απηύθυνε το Δημήτρης Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας του ΚΥ Βέροιας, ο οποίος είπε «...Μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα, πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας για τη ζωή του άλλου... Να ενημερωθούμε και να γίνουμε μέρος της αλυσίδας της ζωής».

Ακολούθησε η παρουσίαση του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» & της συνεργασίας με το ΚΥ Βέροιας, από την Νοσηλεύτρια του ΚΥ Βέροιας, Χριστίνα Παπαθεοδώρου. Η κα Παπαθεοδώρου μίλησε για την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στον εθελοντή δότη μυελού των οστών, ο οποίος χαρίζει ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό στους συνανθρώπους του, που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, συνήθως λευχαιμία, λεμφώματα ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Επίσης μίλησε για την σημασία του είναι κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, τη διαδικασία ενημέρωσης κι εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο ΚΥ Βέροιας και τη συνεργασία των φορέων.

Τον λόγο έπειτα πήρε η Ιατρός Βιοπαθολόγος, MD, Επιμελήτρια Α’ στο τμήμα Αιμοδοσίας της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας, του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Νίκζα Πολυξένη, η οποία ανέπτυξε την ομιλία με θέμα «Η Δωρεά Μυελού των Οστών». Η κα Νίκζα μίλησε για την ανώδυνη πράξη δωρεάς κυττάρων του αίματος και μυελού των οστών, για το τι είναι ο μυελός των οστών και ποιος ο ρόλος του, ποια είναι η σημασία της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ποιοι είναι οι τρόποι λήψεις μυελού των οστών και ποιος μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών. Όπως είπε, η δωρεά μυελού των οστών, είναι μία πράξη αλτρουιστική που χαρίζει ζωή.

Τέλος απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού, ενώ κλείνοντας παιδιά σχημάτισαν την αλυσίδα της ζωής, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα.

Στον χώρο υποδοχής, πολλοί από τους παρευρισκόμενους, συμπλήρωσαν αίτηση εγγραφής κι έδωσαν δείγμα στην Παρασκευή Τσαφάλη, Βοηθό Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων του ΚΥ Βέροιας, για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, Αστυνομικοί της Γειτονιάς ως εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Λάζαρος Χατζηιωαννίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Ημαθίας και πλήθος κόσμου.

{jlex}flickr:72157685997355681{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69