tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λειτουργία νεφρών & διατροφή: Τι πρέπει να τρώμε και τι όχι

Τα νεφρά περιέχουν τα λεγόμενα σπειράματα, τα οποία είναι κύτταρα που καλύπτονται από τριχοειδή αγγεία. Αυτά τα κύτταρα έχουν σαν κύρια λειτουργία τους το φιλτράρισμα και την απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα. Η διαδικασία αυτή φέρνει ως αποτέλεσμα την αποβολή των τοξινών με την ούρηση, ενώ έχουν διατηρηθεί τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφή που κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των νεφρών, ασκώντας τους πίεση. Για παράδειγμα οι τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο (πολύ αλάτι στο φαγητό) και σε ζάχαρη (μεγάλη ποσότητα γλυκών) με την πάροδο του χρόνου καταστρέφουν τις εσωτερικές δομές των νεφρών, βλάπτοντάς τα.

Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή είναι το κλειδί για την καλή νεφρική λειτουργία. Άνδρες και γυναίκες που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά έχουν μικρότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με νεφροπάθεια.

Κάντε όπλο σας τη διατροφή και συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω ευεργετικές τροφές για τα νεφρά:

Σκόρδο και κρεμμύδι

Γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες και αρκετά νόστιμα που σας βοηθούν να περιορίσετε το αλάτι στο πιάτο σας. Παράλληλα το σκόρδο μειώνει και τα επίπεδα χοληστερίνης και το κρεμμύδι ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιλέξτε τα και στο μαγείρεμα και ωμά στη σαλάτα σας.

Πράσινα λαχανικά

Απεριόριστες φυτικές ίνες, βιταμίνες C και K είναι συστατικά που προστατεύουν τα νεφρά, λόγω του σιδήρου, του ασβεστίου και της ελάχιστης ποσότητας καλίου.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Η κατανάλωση του σολομού, της πέστροφας και της ρέγγας που περιέχουν πρωτεΐνες και Ω-3 λιπαρά οξέα συνδέονται άμεσα με μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης νεφροπάθειας και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με αυτή.

Πατζάρια

Ιδανικά καθαρτικά για τα νεφρά και το συκώτι! Παράλληλα οι αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες συμβάλλουν στην υγεία των νεφρών. Προσθέστε τα και στον χυμό σας. Το αποτέλεσμα είναι γευστικό, δροσιστικό και πολύ θρεπτικό.

Ανανάς

Ένα από τα εξαιρετικά διουρητικά που μας δώρισε η φύση. Ο ανανάς ενισχύει την πέψη και μειώνει αισθητά τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά ειδικά σε άτομα που έχουν ιστορικό από την οικογένειά τους.

Γνωρίζατε για τα νεφρά ότι…

  • Παράγουν σημαντικές ορμόνες, οι οποίες ευθύνονται για τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  • Οι δραστηριότητά τους διαφέρει μέρα με την ημέρα, ανάλογα με την ποσότητα των υγρών που λαμβάνετε
  • Μέσα από τα νεφρά περνάει το 20% του αίματος που αντλείται από την καρδιά

Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν από την ιατρική ομάδα του νεφρολογικού κέντρου MESOGEIOS

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69